15 Şubat 2020 Cumartesi

Whithorn, İskoçya

Whithorn, İskoçya

Erken Hıristiyan yerleşimi ile tanınan Whithorn tarihle doludur. Ana cadde oldukça geniştir, birbirlerine karşı oldukça pastel binalar, düşük kapıları ve yıllarca geçmiş görüntüler oluşturan küçük pencereleri ile. Hala esas olarak bir tarım topluluğudur, ancak hızla popüler bir turizm merkezi haline gelmektedir. Orijinal Wicker Man'ın (1973) çeşitli sahneleri bölgede ve çevresinde çekildi. Yaz aylarında festivaller için popüler bir yerdir. Isle of Whithorn, şehrin hemen ötesinde, büyük bir cazibe bir balıkçı köyü ama bir ada değil.

Whithorn Ninian Şapeli

Whithorn Ninian Şapeli

Whithorn Adası (anakaradaki bir balıkçı köyü), deniz yoluyla gelen hacıların karadan Whithorn Manastırına gitmeden önce dua ettiği 14. yüzyıl St.Ninian Şapeli'nin kalıntılarını barındırır. Bazı insanlar bunun Whithorn Manastırı değil, 4. yüzyıldan kalma bir kilise olan Candida Casa'nın yeri olduğunu iddia ediyor. Yapı, 1100 civarında inşa edilmiş çok eski bir şapelin üzerine inşa edilmiş gibi görünüyor. Whithorn'un 4 mil güneyinde.

Whithorn Manastırı ve Müzesi

Şu anda A746 olan yol, İskoçya'nın büyük ortaçağ katedrallerinden biri olan Whithorn Priory'nin, şimdi boş bir kabuk olan Whithorn'un kraliyet burgasına yol açan bir hacı yoluydu. 12. yüzyılda inşa edilmiştir ve 4. yüzyılda St.Ninian tarafından inşa edilen eski bir taş kilise olan Candida Casa'nın yerini işgal ettiği söylenmektedir. Hikaye ilerledikçe, kilise İskoçya'nın azizlerinin en eskisi olan Ninian'a bir tapınak yerleştirdi ve krallar ve baronlar tapınağı hayatlarında en az bir kez ziyaret etmeye çalıştılar. Tarife yaklaşırken, 1707 öncesi İskoçya'nın kraliyet kollarını, yani İngiltere ile Birlik'ten önce İskoçya'yı - oyukların üzerine oyulmuş ve boyanmış (kapalı geçit) gözlemleyin. Müze evleri, haçlar da dahil olmak üzere dönemin taş işlerini restore etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder