6 Şubat 2020 Perşembe

Edinburgh High Street

Edinburgh High Street

Edinburgh High Street Rehberi

High Street (Royal Mile'ı oluşturan beş caddeden biri), bazı gizli tarihi kalıntılar da dahil olmak üzere bir dizi etkileyici bina ve mekana ev sahipliği yapıyor. Parlamento Meydanı'nın yakınında, Arnavut kaldırımlı bir kalp mozaiği için batı tarafına bakın. Bu, 15. yüzyıldan binanın 1817'deki yıkımına kadar şehir hayatının merkezi olan ortadan kaybolan Eski Tolbooth'un yerini işaretler. Eski belediye binası bir hapishane ve bir kamu idam yeri olarak kullanıldı, yürürken yürek - iyi şanslar için.

Edinburgh High Street Hakkında

Parlamento Binası'nın hemen dışında, Eski Kent yaşamının büyük bir simgesi olan Mercat Cross (mercat "pazar" anlamına gelir) yatıyor. Kraliyet bildirilerinin okunduğu ve hala okunduğu eski bir ticaret merkeziydi. Mevcut haçların çoğu, büyük Viktorya başbakanı ve Benjamin Disraeli'nin (1804–81) rakibi William Gladstone (1809-98) döneminden kalma nispeten modern. St.Giles'in Yüksek Kirk'ünden High Street'in karşısında, şimdi yerel hükümetin merkezi olan Şehir Odaları bulunmaktadır. 1753 yılında John Adam'ın bir tasarımını uyarlayan John Fergus tarafından inşa edilen odalar ilk olarak Kraliyet Borsası olarak biliniyordu ve tüccarların ve avukatların iş yapabileceği yerlerdi. Binanın kuzey tarafında Cockburn Caddesi'ne 11 kat nasıl düştüğüne dikkat edin.

Edinburgh High Street

Bir tron, kamu tartı evlerinde kullanılan bir tartı kirişidir ve Tron Kirk, yakınlarda duran bir tuz tronunun adını almıştır. Kirk (kilise) kendisi, St. Giles'in kısa bir süre için Piskoposluk katedrali haline geldiği 1633'ten sonra inşa edilmiştir. 1693'te, burada bir bakan sık sık alıntılanan bir dua etti: "Tanrım, '[hepsi] aptallara ve aptallara, özellikle de Edinburgh Sulh Cezalarına merhamet et.'

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder