4 Şubat 2020 Salı

Valaam Manastırları, Rusya

Valaam Manastırları

Valaam Manastırları

Rehberli bir Valaam turu yaklaşık altı saat sürüyor, ancak öğle yemeği için mola verilse de bu kulağa geldiği kadar zorlu değil. Ayrıca adanın bir haritasını satın alabilirsiniz (burada birçok turistik dükkandan herhangi birinde bulmak kolaydır) ve kendi başınıza grev yapabilirsiniz. Ancak çoğu yaz boyunca adada yaşayan tur rehberleri, Valaam hakkında çok fazla ilginç bilgiye sahiptir (ancak çoğu İngilizce konuşmaz). Rehberler ayrıca oturmak ve rahatlamak için en iyi gölgeli noktaların nerede olduğunu biliyorlar ve nefesinizi yakalarken size Valaam'ın tarihi, tarih öncesi, yaban hayatı, jeoloji ve coğrafya, dini yaşam ve manastır merkezi olarak kademeli rönesans hakkında her şeyi anlatacaklar. Adanın güzelliği birçok Rus ve yabancı sanatçı, besteci ve yazarın çalışmalarına da ilham verdi; Çaykovski'nin İlk Senfoni'nin ikinci hareketinin adanın müzikal bir portresi olduğu söylenir ve feribotunuz kalkarken hoparlörler üzerinden çaldığını duyarsınız.

Valaam'a yapılan çoğu tur, ilk yarım günü, inzivadaki bir manastır olan küçük bir manastırda geçiriyor. Şu anda sadece dört kızak ibadet yeri olarak kullanılmaktadır ve bazıları takımadaların en uzak bölgelerinde bulunmaktadır. Feribot iskelesine en yakın olan yer 1906'da kutlanan Voskresensky (Diriliş) Manastırıdır. Üst kilisede, bir erkek dörtlüsü tarafından yapılan Rus liturjik müziğinin bir performansını duyabilirsiniz. Yürüme mesafesinde yer alan bir diğer manastır, tipik bir Rus tarzında inşa edilmiş ahşap bir şapel ve kiliseden ve halka erişilemeyen manastır hücrelerden oluşan Getsemanskii (Gethsemene) Monastyr'dir. Kapının yanındaki bodur inşaat, bazılarının yürüyüşünüzde uzun elbiselerle örtülü olduğunu görebileceğiniz hacılar için bir hostel.

Valaam Manastırları Hakkında

Öğle yemeğinden sonra, adanın dini yaşamının kalbi olan 14. yüzyıl Spaso-Preobrazhensky Valaamskii (Kurtarıcı Başkalaşım) Monastyr'e götürecek feribot için bilet alın. Limana her iki yönde 6 km (4 mil) yürüyebilirsiniz, ancak manastıra geri dönmeyi seçerseniz, St.Petersburg'a feribotu yakalamak için kendinize yeterli zaman verdiğinizden emin olun (yaklaşık 1¼ saat olmalıdır geri yürümek için yeterli zaman). Manastıra ulaştığınızda turistik stantlar göreceksiniz. Ancak, muhteşem Valaamskii Monastyr katedraline (devam eden restorasyon altında) ulaştığınızda, bric-a-brac'ı geçerek tepeye yürüyüşe değer. Katedralin alt katı, 1892 yılında biten Aziz Sergius ve Aziz Alman Kilisesi'dir ve en iyi durumdadır. Sergey ve Alman Mesih önünde diz çökmüş tasvir eden büyük simge önce ziyaretçilerin saygısından göreceksiniz gibi bir ibadet yaşayan bir yerdir. Kavernöz iç mekan, parçalanan ikonostaz ve kalan freskler hala kendi başlarına hala etkileyici olsa da, Kurtarıcıların Başkalaşımının üst Kilisesi, 1896'da kutsanmıştır.

Adanın çoğu bölgesinde içki ve sigara içilmesine izin verilse de, manastırların topraklarındayken kaçınmanız istenir. Ziyaretçiler ayrıca katedralin gerekçesiyle kıyafet kurallarına uymakla yükümlüdür: kadınlar uzun bir etek giymeli ve başlarını örtmelidir (uygun kıyafete ihtiyaç duyanlar için girişte eşarplar ve siyah önlükler sağlanmaktadır) ve erkekler başları açık ve uzun pantolon giymek - şort yasaktır. Kafanızı adadaki oldukça şiddetli bara sokmak isteyebilirsiniz, ancak oyalanmak istemeyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder