21 Şubat 2020 Cuma

Fas Rehberi

Fas Hakkında

fas

Fas (tam Arapça adı "Batı Krallığı" na dönüşen Al Mamlakah al Maghribiyah'dır) Afrika'nın Kuzey Batı kıyısında yer alır ve Kuzey Atlantik Okyanusu ile Akdeniz'in limanlarına sahiptir. En kalabalık üçüncü Arap ülkesi. Fas, Cezayir ile sınırının en büyük bölümünü Doğuya, Batı Sahara Güney'e kadar paylaşıyor. Fas on altı bölgeye ayrılmıştır. Her bölge ayrıca illere ve vilayetlere ayrılmıştır. Fas'ın başkenti Rabat ve en büyük şehri Kazablanka'dır. Ulusal para birimi Fas Dirhemi'dir.

Fas Ulaşım

fas


ABD vatandaşları ve İngiliz vatandaşları için Fas'a giriş için pasaport gereklidir, ancak üç aya kadar konaklamalar için vize gerekmez. Mohammed V Uluslararası Havaalanı (CMD) ana uluslararası havaalanıdır ve Kazablanka'ya yaklaşık 25 km (15 mil) olan Nouasseur'da yer almaktadır. Ayrıca ülke çapında 60 bölgesel havaalanı bulunmaktadır. Royal Air Maroc, ulusal hava taşıyıcısıdır. ABD gezginleri için Delta ve Continental düzenli olarak tarifeli uçuşlar sunmaktadır. İngiltere ve Avrupa'dan Air France, Easy Jet ve Ryanair tarafından birçok Fas varış noktasına uçuş sunulmaktadır. Fas içindeki iç hat uçuşları için, gezginler Bölgesel Hava Hatları adlı şirkete güvenmektedir. Fas'a seyahat, Norveç ve Kraliyet Karayipler gibi kruvaziyer hatlarıyla gemi ile gerçekleştirilir ve Fas'ın Kazablanka'daki ana limanında düzenli duraklara sahip güzergahlar sunar. Seyahat hakkında daha fazla bilgi için uçuş ve otel bölümlerimize bakın.

Fas Konaklama

Fas, aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli konaklama birimleri sunmaktadır. Kazablanka ve Tangier gibi daha büyük şehirlerde Ramada, Sheraton ve Hyatt Regency gibi bir dizi uluslararası otel bulunmaktadır. Bununla birlikte, tüm büyük şehirlerde ve Fas metropol merkezlerinde, uluslararası meslektaşlarının lüksünü sunan ancak yerel cazibe ve misafirperverlik ile mükemmel beş yıldızlı oteller mevcuttur. Birçok gezgin, Fas'taki en iyi konaklamaların, küçük otellere ve özel konuk evlerine dönüştürülen geleneksel Fas evleri olan Riad'lar olduğunu buluyor. Riads genellikle kültür boyunca batmış Fas genelinde eski ilçeleri içinde yer almaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder