10 Şubat 2020 Pazartesi

Melrose Rehberi

Melrose Dryburgh Manastırı

Melrose Dryburgh Manastırı

Sir Walter Scott ve karısının son dinlenme yeri ve Sınırların en huzurlu ve tenha olanı, Dryburgh Manastırı'nın "nazik kalıntıları" Tüvitin bir döngüsünde park alanında oturuyor. 1150 yılında kurulan manastır, Melrose gibi, 1544'te terk edilene kadar İngiliz baskınlarından muzdaripti. Haig ve Scott ailelerinin gömüldüğü kuzey transept, yüce ve sütunludur ve bir zamanlar manastır kilisesinin bir parçasını oluşturmuştur.

Melrose Manastırı

Melrose Manastırı

Melrose'un kasaba meydanının hemen dışında, dört Sınır manastırından biri olan Melrose Manastırı'nın kalıntıları yer alıyor: "Adil Melrose'a doğru bakacak olursanız, soluk ay ışığında ziyaret edin," diye yazdı Scott, Son Ozan'ın Katında. Pek çok hayranı tam anlamıyla tavsiyeyi aldı ve bir saklama görevlisi onu yeniden yazması için yalvardı. Bugün manastır hala etkileyici: ince pencereli kırmızı kumtaşı kabuğu, hassas oyma ve oyulmuş başkentler, hepsi dikkatlice korunuyor. Çatıda yüksek oymalar arasında gayda oynayan domuzlardan biridir. Giriş ücretine sesli bir tur dahildir. 14. yüzyıl ulusal kahramanı Robert Bruce'un kalbinin buraya gömüldüğü söyleniyor.

Melrose Trimontium Müzesi ve Three Hills Roma Kültürel Miras Merkezi

Son derece bilgili meraklılar tarafından işletilen bu müze, İskoçya'daki Newstead yakınlarındaki en büyük Roma yerleşiminden alınan aletler, silahlar ve zırh gibi eserler içeriyor. Bir demircinin mağazası, çeşitli çömlek örnekleri ve kalenin ölçekli modelleri de sergileniyor. Newstead bölgesine 5 mil yol boyunca rehberli dört saatlik bir yürüyüş Perşembe günü saat 01: 30'da (Temmuz ve Ağustos aylarında Salı günü) kalkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder