5 Şubat 2020 Çarşamba

Glasgow Gezisi

Glasgow Pollok Evi

Glasgow Pollok Evi

1700'lerin ortalarından kalma bu klasik Gürcü evi, şimdi Pollok Country Park'ın bir parçası olan peyzajlı bahçeler ve ağaç yollarının ortasında yer almaktadır. Hala zengin ama gösterişsiz bir kır evinin sakin havasına sahiptir. Stirling Maxwell Koleksiyonu, Blake'in tablolarını ve El Greco, Murillo ve Goya'nın güçlü bir İspanyol eseri grubunu içeriyor. 18. ve 19. yüzyılın başlarından kalma güzel mobilya, gümüş, cam ve porselenin örnekleri de sergileniyor. Ev, White Cart Nehri'ne bakan güzel bahçelere sahiptir. Alt katta hizmet verenlerin mahallelerinde şu anda bir kafe-restoran olan mutfak var. En yakın tren istasyonu Pollokshaws West, Merkez istasyondan; veya 45, 47 veya 57 numaralı otobüsleri Pollok County Park'ın kapısına götürebilirsiniz.

Glasgow Provand'ın Efendisi

Şehirde ayakta kalan dört ortaçağ binasından biri olan Glasgow'un en eski evi, 1471 yılında Piskopos Andrew Muirhead tarafından inşa edildi. Glasgow Belediye Meclisi tarafından kurtarılmadan önce bu bina bir pub, bir tatlı dükkanı ve bir meşrubat fabrikasıydı. Şimdi evi kilisenin memurları tarafından işgal edildiğinde göründüğü gibi gösteren bir müzedir. Mobilya 17. yüzyıl ve en üst kat, çevredeki sokaklarda yaşamış olabilecek karakterleri tasvir eden baskılar ve resimler içeren bir galeri. Evin arkasında şifalı bir bitki bahçesi var ve manastırlar oyulmuş taş kafaları rahatsız ediyor.

Glasgow Rabbie's Trail Burns

Loch Lomond, Loch Ness, Stirling ve Highlands rehberleri ile saygın bir, iki ve üç günlük minibüs turları arasından seçim yapın. Glasgow merkezli turlar, George Square yakınındaki City Chambers'in yanındaki George Street'ten kalkmaktadır.

Glasgow Kraliçe Haç Kilisesi

Glasgow Kraliçe Haç Kilisesi

Mackintosh'un tasarladığı tek kilise Charles Rennie Mackintosh (CRM) Society Genel Merkezi'ne ev sahipliği yapmaktadır ve ünlü Glasgow doğumlu mimar ve tasarımcı hakkında daha fazla bilgi edinmek için ideal bir yerdir. Art nouveau hareketinin önde gelen ışıklarından biri olmasına rağmen, Mackintosh 1928'de göreceli olarak belirsiz bir şekilde öldü. Kilisenin güzel vitray pencereleri ve hafif arttırıcı, oymalı ahşap bir iç kısmı var. Merkezin kütüphanesi ve mağazası, Glasgow'un İskoçya Sokak Okulu, Şehitler Devlet Okulu ve Glasgow Sanat Okulu gibi Mackintosh tasarımlı diğer binaları hakkında daha fazla bilgi sağlar. Kilise Garscube Road ve Maryhill Road'un kavşağının yakınında oturuyor. Bir taksi muhtemelen buraya gelmek için en iyi yoldur, ancak Hope Caddesi boyunca duraklardan Queen's Cross'a giden bir otobüse binebilir veya St. George's Cross metro istasyonundan Maryhill Yolu'na yürüyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder