3 Şubat 2020 Pazartesi

Murmansk, Rusya

Murmansk, Rusya

Rus İmparatorluğu tarafından kurulan son şehir olan Murmansk, uzun zamandır önemli bir buzsuz deniz ve ticari nakliye limanı olmuştur. Duman yığınları, liman vinçleri ve Sovyet dönemi mimarisi zevksizdir, ancak doğal çevre ziyaretçileri kışın kayak ve kar motosikletine çeker ve yaz aylarında binlerce göl ve nehri balık tutar ve uzun, hafif geceleri parti yapar.

Murmansk Alyosha Anıtı

Murmansk Alyosha Anıtı

Nazi saldırısını geri çekerken II. Dünya Savaşı'nda neredeyse tamamen yok olan Murmansk'a Sovyetler Birliği'nde "kahraman şehir" statüsü verildi. Acımasız savaş ve savaşan askerler, denizciler ve havacılar anısına 1974'te ülkenin en büyük ikinci heykeli olan Alyosha Anıtı kuruldu. 116 metrelik granit asker yüzleri en şiddetli savaş sahnesine doğru. Heykelin önünde sonsuz bir alev ve birkaç adım ötede, uzun bir üçgen şeklinde bina yarım direkte bir bayrağı taklit eder.

Murmansk Filarmoni

1975 yılında kurulan flarmoni, Murmank'ın ana müzik mekanı olarak hizmet vermektedir. Yıl boyunca, takvim tiyatronun kendi orkestrası veya Rusya'nın diğer bölgelerinden ve yurtdışından müzisyenler tarafından baroktan çağdaşa müzikal performanslarla doludur. Flamenko, halk ve caz gibi diğer müzik türleri de düzenli olarak dikkat çekiyor. Ancak salonun kendisi klasik ama çekici bir şekilde Sovyet tarzında kalıyor, beyaz çamurluklar ve basit yastıklı ahşap koltuklarla ayrılmış hafif deniz mavisi duvarları var.

Murmansk Lenin Nükleer Buzkıran

Murmansk Lenin Nükleer Buzkıran

Dünyanın ilk atom enerjili yüzey gemisi NS Lenin ilk olarak 1957'de sulara çıktı. Daha sonra, 430 metrelik gemi bir buz kırıcıya dönüştürüldü ve 1989'da hizmet dışı bırakılana kadar gusto ile yaptı. şehir limanı ve mürettebat kabinleri, kantin, hasta körfezi ve komuta istasyonları da dahil olmak üzere 1000'den fazla Sovyet dönemi bölmesi ile müze olarak hizmet veriyor. Her biri dönemin ikonik minimalist tasarımının bir kanıtıdır. Geminin ünlü tarihi ve mürettebatı hakkında rehberler tarafından anlatılan hikayelerle eşleştirildiğinde her şey hayata geçirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder