17 Şubat 2020 Pazartesi

Casa Mila (Mila Evi), Barselona

Casa Mila

Casa Mila (Mila Evi)

Genellikle "La Pedrera" (Taş Ocağı) olarak adlandırılan bu bina, bloğun köşesinde dalgalı, kıvrımlı taş cephesi ile Gaudí'nin en ünlü ama başlangıçta revize edilmiş tasarımlarından biridir. Bacalar tarafından öylesine ürkütücü espantabruxes (cadı korkutucular) olarak adlandırılan Casa Milà, 1910'da yerel halkın dehşetine açıldı. Dış kısımda düz çizgiler yoktur; Josep Maria Jujol tarafından şekillendirilen balkonların kıvrımları ve ferforje yaprakları ve dalgalanan, soyunmuş taş, eleştirmenlerin söylediği gibi, "kızgın bir denizde bir gemideymişsiniz" gibi hissettirdi.

Casa Mila (Mila Evi) Hakkında

Casa Mila (Mila Evi), Barselona

Gaudí'nin dönüşümlü olarak örtülü Sahra kadınları veya miğferli savaşçılar olarak yorumlanan çatı baca parkı, özellikle güneş ışığının şehrin üzerinde Akdeniz'e doğru eğildiği öğleden sonraları Barselona'daki her şey kadar muhteşem. İçeride, tavan arasındaki yakışıklı Espai Gaudí (Gaudí Space), Gaudí'nin İspanya'nın dört bir yanından eserlerinin yanı sıra teorileri ve tekniklerinin açıklamaları hakkında mükemmel eleştirel görüntüler içeriyor. Pis de la Pedrera dairesi, 20. yüzyılın başlarında La Pedrera'da yaşayan bir ailenin hayatına ilginç bir bakış. İnsanlar hala diğer daireleri işgal ediyor.

Yaz aylarında, Pedrera'yı görmek için bekleyen ziyaretçi hatları bir blok veya daha fazlasını uzatabilir; muhteşem bir oğul ve lumière projeksiyonu ile binanın gece "Gaudí's Pedrera: The Origins" turuna kaydolun. Tur saatleri için web sitesine bakın ve çevrimiçi rezervasyon yapın. Rezervasyon esastır. Nits d'Estiu'da (Cuma ve Cumartesi yaz geceleri) Espai Gaudí ve çatı terası içecek ve caz konserlerine açıktır; kapılar saat 20: 30'da açılır ve konserler saat 9'da başlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder