13 Şubat 2020 Perşembe

Nairn, İskoçya

Nairn, İskoçya

Bir zamanlar müreffeh bir balıkçı köyü, artık golfçüleri denizcilere göre daha fazla cezbetmektedir. Yakın tarih ile yüklü Cawdor Kalesi. Nairn iskelesinin doğusunda uzun bir plaj, yürüyüş için harika.

Nairn Cawdor Kalesi

Shakespeare'in Macbeth'i Cawdor'un Thane (tacın yerel bir subayı) idi, ancak Cawdor Kalesi'nin kuleli duvarlarında bulunan tarih duygusu kesinlikle kurgusaldan daha fazla. Cawdor, terk edilmiş, çürüyen bir yapı değil, yaşayan bir kaledir. En eski kısım 14. yüzyıl merkez kulesidir; Odalarda aile portreleri, halılar, kaliteli mobilyalar ve 600 yıllık tarihi yansıtan gereçler bulunmaktadır. Duvarların dışında korunaklı bahçeler ve ormanlık yürüyüşler vardır. Çocuklar, kır çiçekleri ve çeşitli vahşi yaşamlarıyla yemyeşil ve gizemli Big Wood'u keşfe çıkacaklar. Sarhoş zindanlar ve drawbridges ortasında ürpertici hikayeler ve harika masallar var. Kale cazip geliyorsa, arazide kiralık evler olduğunu unutmayın. 

Nairn Müzesi

Nairn Müzesi

Balıkçı tekneleri daha büyük limanlara taşındı, ancak Nairn'in tarihi lezzeti, şehrin merkezindeki yakışıklı bir Gürcü binasında Nairn Müzesi'nde korundu. Sergiler kasabanın balıkçılık geçmişiyle ilgili eserleri, fotoğrafları ve model tekneleri vurgulamaktadır. Şecere hizmeti de sunulmaktadır. Aynı binadaki bir kütüphanenin güçlü bir yerel tarih bölümü vardır.

Nairn Phoenix Tekne Turları

Nairn limanından Moray Firth'a tekneyle bir saatlik ve iki saatlik gezilerle Phoenix Boat Trips, üreme alanlarında yunusları görme şansı sunuyor. Modern, deniz kuvvetleri SWIFT gemilerinin günlük kalkış süreleri gelgit ve hava durumuna göre değişmektedir. Yaz gezileri yaz aylarında belirli tarihlerde yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder