8 Şubat 2020 Cumartesi

Kirkwall Turu

Kirkwall İtalyan Şapeli

Kirkwall İtalyan Şapeli

II. Dünya Savaşı sırasında, Kuzey Afrika'da 550 İtalyan savaş esiri ele geçirildi ve Orkney'e, Orkney'in büyük doğal limanı Scapa Flow'a girişi engelleyen dört geçit olan Churchill Bariyerlerinin inşasına yardım etmek için gönderildi. Dolomites'den ressam-dekoratör Domenico Chiocchetti liderliğindeki mahkumlar, iki oluklu demir kulübesi kullanarak, anavatanlarının anısına bu güzel ve ilham verici şapeli inşa ettiler. Ayrıntılı iç freskler, metal parçaları, renkli taşlar ve artık boyalar da dahil olmak üzere her şeyle süslendi.

Kirkwall Orkney Müzesi

Piktler, Vikingler ve diğer eski halklardan eserler ile Tankerness House'daki (eski bir rezidans) bu müze, Orkney'in tüm tarihini bir tavşan odasına soktu. Engelliler için kolayca erişilebilir değildir, ancak personelin yardımıyla yapılabilir. Kurulum eski moda olabilir, ancak bazı eserler - özellikle 19. yüzyıldaki günlük Orcadian yaşamından olanlar - perçinliyor. Arkadaki güzel bahçeler bir tarih dersinden sonra telafi etmek için bir yer sağlar.

Kirkwall Orkney Müzesi

Kirkwall Orkney Kablosuz Müzesi

II. Dünya Savaşı sırasında bir radyo operatörü olan Jim MacDonald'ın yaşam boyu koleksiyonu, binlerce servis üyesinin konuşlandırıldığı Scapa Flow'da savaş zamanı iletişiminin hikayesini anlatıyor; Ev Filosunu korumak için görüntülenen ekipmanı kullandılar. Gönüllüler tarafından işletilen müzede, 1930'ların yakışıklı birçok kablosuz telsizi ve İtalyan savaş esirlerinin ürettiği el sanatları örnekleri de yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder