11 Şubat 2020 Salı

Chavez, Portekiz

Chavez, Portekiz

Chaves, Romalılar tarafından Aquae Flaviae (Flavian's Waters) olarak biliniyordu. Burada askeri bir üs kurdular ve kasabanın kaplıcalarını popülerleştirdiler. Şehrin güney ucundaki Rio Tâmega'nın karşısındaki 16 kemerli etkileyici Roma köprüsü, MS 1. yüzyıldan kalmadır ve iki orijinal Roma dönüm noktası sergiler. Bugün Chaves, en çok kentin her taraftan saldırıya eğilimli olduğu Orta Çağ sonlarında inşa edilen bir dizi tahkimat ile karakterize edilir. Kasaba, İspanyol sınırına 12 km uzaklıktadır. Adı "anahtarlar" anlamına gelir; kontrol edilen Chaves, ülkenin kuzeyindeki anahtarları elinde tutsa bile.

Chavez Gözetleme Kulesi (Torre de Menagem)

En belirgin dönüm noktası, nehre bakan bu büyük, künt, 14. yüzyıl kalesidir. Museu Militar'dan (Askeri Müze) oluşan Museu da Região Flaviense (Flaviense Bölge Müzesi); kasabanın tarihini anlatan yerel arkeolojik buluntular ve kalıntılardan oluşan bir sütlaç olan Museu Arqueológico; ve Museu de Arte Sacra (Kutsal Sanat Müzesi). Gerekçesiyle şehrin muhteşem manzarasına sahiptir. Kule, çoğu üst katında ahşap balkonlar oyulmuş zarif evlerle dolu dar, dolambaçlı sokaklarla çevrilidir. 

Chavez Merhamet Kilisesi (IGREJA DA MISERICÓRDIA)

Chavez Merhamet Kilisesi (IGREJA DA MISERICÓRDIA)

Torre de Menagem'in yanındaki 17. yüzyılın sonundaki bu kilise, Yeni Ahit'ten sahneleri tasvir eden devasa mavi-beyaz azulejos panelleriyle kaplıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder