12 Şubat 2020 Çarşamba

Elgin Rehberi

Elgin Müzesi

Elgin Müzesi

Küçük Haç yakınlarındaki bu müze, özellikle ilginç bir dinozor kalıntıları, fosiller ve bu şirin Viktorya cazibesi, monte edilmiş kelebek koleksiyonuna sahiptir.

Elgin Küçük Haç (Little Cross)

High Street'in doğu ucundaki kemerli dükkanları geçtikten sonra, kasaba ve katedral alanları arasındaki sınırı işaret eden Küçük Haç'ı (17. yüzyıl) görebilirsiniz.

Elgin Pluscarden Manastırı

Elgin Pluscarden Manastırı

Reformun 16. yüzyıldaki ayaklanmasının neden olduğu genel yıkım göz önüne alındığında, İskoçya'daki manastırlar yıkıcı ve ıssız olma eğilimindedir, ancak 13. yüzyıl Pluscarden Manastırı'nda antik yaşam tarzı devam etmektedir. Gloucester, İngiltere yakınlarındaki Prinknash Manastırı'ndan keşişler 1948'de buraya döndü ve manastır şimdi Benedictine topluluğudur. Kitle 9'da (Pazar günü 10) ve keşişler Gregoryen ilahi kullanılarak söylenir.

Elgin Spynie Sarayı

Elgin'in hemen kuzeyinde, Moray piskoposlarının 15. yüzyıldan kalma etkileyici eski merkezi Spynie Sarayı bulunur. Kulenin tepesi Moray'ın Laigh manzarasına sahip olsa da, şimdi harabe haline geldi. Elgin – Lossiemouth yolunu kapatarak bulun.

Elgin St.Giles Kilisesi

Elgin'in merkezinde, en göze çarpan yapı, High Street'i bölen St.Giles Kilisesi'dir. 1828 yılında inşa edilen büyük oturaklı bina, Yunan Revival stilini sergiliyor: Lysicrates Anıtı'nın bir temsiliyle üst üste gelen sütunları, pilasterleri ve kulenin tepesini not edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder