14 Şubat 2020 Cuma

Brechin, İskoçya

Brechin, İskoçya

Küçük pazar kasabası Brechin, 1200 civarında kurulmuş ve bir Pictish kalıntısı olan Mary Stone da dahil olmak üzere ilginç bir antika seçkisi içeren bir katedrale sahiptir.

Brechin Katedrali ve Rount Tower

Kasabanın 13. yüzyıldan kalma Brechin Katedrali ve Yuvarlak Kulesi, eski bir Kelt manastırının (Culdee rahiplerinin manastırı) bulunduğu bölgedir ve bazı olağandışı ortaçağ heykel örnekleri vardır. Kule İskoçya anakarasında sadece ikisinden biridir. Bu tür yapı İrlanda'da daha sık bulunur.

Brechin Kent Evi Müzesi

Mahzenlerinde hücreleri olan eski mahkeme salonunda yer alan Brechin Town House Müzesi, bölge sakinlerinden küçük ama ilginç bir nesne koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor: Bronz Çağı takılarından Jacobite sporran'a ve I. Dünya Savaşı askerinden bir mektuba kadar. Müzenin içinde küçük bir turist danışma masası bulunmaktadır.

Brechin Pictavia

İskoçya'nın bu kısmına ilk gelenler, ilk binyılda bir süre gelen Piktler'di. Pictavia, bu Kelt ırkı hakkında bilineni gerçek eserler, kopyalar ve etkileşimli sergiler kullanarak araştırıyor. Piknik müziği vurgulanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder