16 Şubat 2020 Pazar

Slovenya Gezileri

Pleterje Manastırı, Slovenya

Pleterje Manastırı, Slovenya

Pleterje Samostan'ın Carthusian rahipleri "Tanrı'yı ​​sessizlik ve yalnızlıkta bulmayı amaçlıyor." Bu nedenle, manastıra doğru giremezsiniz, ancak 15. yüzyıldan kalma muhteşem Gotik kiliseyi izleyebilir ve keşişlerin yaşam tarzı hakkında büyüleyici bir görsel-işitsel sunum (İngilizce) izleyebilirsiniz. Duvarlı manastır, ormanlarla çevrili yalnız bir vadide yer almaktadır. Haftada bir keşişler, kompleksin çevresinde 45 dakikalık bir yürüyüş mesafesindedir. Rota mavi bir daire ve sarı bir çarpı ile işaretlenmiştir, böylece izi bağımsız olarak takip edebilirsiniz. Küçük bir dükkan rahipler tarafından yapılan rakı, bal, şarap ve peynir satıyor.

Plencnik'in Evi, Slovenya

Mimarlık meraklıları, korunmuş stüdyosuna, yaşam alanlarına ve bahçesine ev sahipliği yapan mimar Jože Plečnik'in evini ziyaret etmekten keyif alacaklar. Rafine estetikliğin ve Ljubjana'yı iki Dünya Savaşı arasında dönüştürmede büyük rol oynayan adamın ikametini kaplayan şiddetli, neredeyse manastır, garipliğin garip birleşiminden etkileneceksiniz. Križanke Yaz Tiyatrosu'ndan Zoisova cesta'yı geçin ve Emonska'yı Karunova'ya kadar takip edin.

Postojna Mağarası, Slovenya

Postojna Mağarası, Slovenya

Postojnska Jama, 23 km (14 mil) yeraltı geçidi ile dünyanın en büyük mağara ağlarından birini gizliyor. Minyatür bir tren, iyi ışıklandırılmış kaya oluşumlarını ortaya çıkarmak için sizi ilk 7 km'den (4½ mil) geçirir. Bu garip yeraltı dünyası, Büyük Salon'daki bir akvaryumda görülen yılan benzeri "insan balıklarının" evidir. Tamamen karanlıkta sayısız binyıl yaşından dolayı gözsüz ve renksiz olan bu amfibiler 60 yıla kadar yaşayabilir. Sıcaklıklar yıl boyunca ortalama 8 ° C (46 ° F), bu nedenle yaz aylarında bile bir kazak getirin. Turlar her saat Mayıs'tan Ekim'e kadar saatte ve Kasım'dan Nisan'a kadar günde üç ila dört kez ayrılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder