29 Şubat 2020 Cumartesi

Marbella Gezilecek Yerler

Marbella Doğu Yakası Plajları

Marbella Doğu Yakası Plajları

Marbella'nın en iyi plajları, şehrin doğusunda, Monteros ve Don Carlos otelleri arasındadır ve Costa Bella ve El Alicate'i içerir. 6 kilometrelik (4 mil) sarı kum şeridi, konut kompleksleri ve kum tepeleriyle (Costa del Sol'da kalanların bir kısmı) kaplıdır. Deniz biraz uzak kalır, bu nedenle banyo güvenlidir. Her zevke ve bütçeye hitap eden plaj barları, birkaç özel plaj kulübü gibi kumları noktalamaktadır (örneğin, lüks yatların denizde demir attığı Nikki Beach'i arayın). Turistler ve yerliler yaz aylarında bu plajlara akın ediyor, ancak plaj barlarından ve otoparklardan kısa bir yürüyüşe çıkıyorsunuz ve havlularınız için daha az kalabalık bir yer bulacaksınız. Kolaylıklar: yiyecek ve içecek; cankurtaranlar (Haziran ortası - Eylül ortası); otopark (yaz aylarında ücret); duşlar; tuvaletler; su Sporları. En iyisi: yüzme; yürüme.

Çağdaş İspanyol Gravür Müzesi, Marbella

Kasko antiguo'daki restore edilmiş 16. yüzyıldan kalma bir sarayda, bu müze çağdaş İspanyol baskılarında en iyilerden bazılarını göstermektedir. Picasso, Miró ve Tàpies dahil İspanya'nın en ünlü 20. yüzyıl sanatçıları sergileniyor. Burada geçici sergiler de düzenleniyor.

Bonsai Müzesi, Marbella

Bonsai Müzesi, Marbella

Marbella'nın eski mahallesinin hemen doğusunda modern bir binada, Çin'den 300 yıllık bir zeytin ağacı da dahil olmak üzere bu minyatür ağaçlar koleksiyonu var.

25 Şubat 2020 Salı

Cordoba Gezilecek Yerler

Cordoba Sinagog

Cordoba Sinagog

Endülüs'te 1492'de Yahudilerin kovulmasından ve soruşturulmasından sağ kurtulan tek Yahudi tapınağı olan Córdoba'nın sinagogu, İspanya'nın tamamında kalan üç antik sinagogdan biri (diğer ikisi Toledo'da). Artık bir ibadet yeri olarak işlev görmese de, İspanya'nın modern Yahudi toplulukları için değerli bir simgedir. Dış kısım düzdür, ancak iç kısım (2018'de restore edilmiştir), 23 fit x 21 fit ölçülerinde, bazı zarif Mudejar sıva oyma içerir. İnce bitki motiflerini ve sinagogun 1315 yılında inşa edildiğini söyleyen İbranice yazıtlara bakın. Ziyaretlere açık olmayan, hala ayakta duran ve doğu duvarındaki Tevrat'ın kutsal parşömenlerinin tutulduğu ark.

Calahorra Kulesi, Cordoba

Calahorra Kulesi, Cordoba

2008 yılında restore edilen Puente Romano'nun (Roma Köprüsü) uzak tarafındaki kule, Córdoba'nın girişini korumak için 1369'da inşa edilmiştir. Şimdi Museo Vivo de Al-Andalus ("al-Andalus", "Batı Ülkesi" için Arapça), Córdoba'nın tarihi üzerine filmler ve görsel-işitsel rehberlerle (İngilizce) barındırıyor. Guadalquivir'in diğer tarafındaki Roma köprüsü ve şehri görmek için dar merdiveni kulenin tepesine tırmanın.

Zoco, Cordoba

İspanyolca Arap çarşısı (zoco), sinagogun yakınındaki bu avlunun bir zamanlar işlevini hatırlatır. Artık günlük zanaatkarların bulunduğu bir sitedir. Burada esnafları iş başında görebilir ve hafta sonları canlı müzik dinleyebilirsiniz.

Diocesan Müzesi, Córdoba

Diocesan Müzesi, Córdoba

Eski Piskopos Sarayı'nda yer alan Diocesan Müzesi, resimli dua kitapları, goblenler, resimler (bazı Julio Romero de Torres tuvalleri dahil) ve heykellerle dini sanata ayrılmıştır. Ortaçağ ahşap heykelleri müzenin en güzel hazineleridir. Bu kitap basına çıktıkça müze onarımlar için kapatıldı ve tamamlanmaları için herhangi bir tarih verilmedi.

21 Şubat 2020 Cuma

Fas Rehberi

Fas Hakkında

fas

Fas (tam Arapça adı "Batı Krallığı" na dönüşen Al Mamlakah al Maghribiyah'dır) Afrika'nın Kuzey Batı kıyısında yer alır ve Kuzey Atlantik Okyanusu ile Akdeniz'in limanlarına sahiptir. En kalabalık üçüncü Arap ülkesi. Fas, Cezayir ile sınırının en büyük bölümünü Doğuya, Batı Sahara Güney'e kadar paylaşıyor. Fas on altı bölgeye ayrılmıştır. Her bölge ayrıca illere ve vilayetlere ayrılmıştır. Fas'ın başkenti Rabat ve en büyük şehri Kazablanka'dır. Ulusal para birimi Fas Dirhemi'dir.

Fas Ulaşım

fas


ABD vatandaşları ve İngiliz vatandaşları için Fas'a giriş için pasaport gereklidir, ancak üç aya kadar konaklamalar için vize gerekmez. Mohammed V Uluslararası Havaalanı (CMD) ana uluslararası havaalanıdır ve Kazablanka'ya yaklaşık 25 km (15 mil) olan Nouasseur'da yer almaktadır. Ayrıca ülke çapında 60 bölgesel havaalanı bulunmaktadır. Royal Air Maroc, ulusal hava taşıyıcısıdır. ABD gezginleri için Delta ve Continental düzenli olarak tarifeli uçuşlar sunmaktadır. İngiltere ve Avrupa'dan Air France, Easy Jet ve Ryanair tarafından birçok Fas varış noktasına uçuş sunulmaktadır. Fas içindeki iç hat uçuşları için, gezginler Bölgesel Hava Hatları adlı şirkete güvenmektedir. Fas'a seyahat, Norveç ve Kraliyet Karayipler gibi kruvaziyer hatlarıyla gemi ile gerçekleştirilir ve Fas'ın Kazablanka'daki ana limanında düzenli duraklara sahip güzergahlar sunar. Seyahat hakkında daha fazla bilgi için uçuş ve otel bölümlerimize bakın.

Fas Konaklama

Fas, aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli konaklama birimleri sunmaktadır. Kazablanka ve Tangier gibi daha büyük şehirlerde Ramada, Sheraton ve Hyatt Regency gibi bir dizi uluslararası otel bulunmaktadır. Bununla birlikte, tüm büyük şehirlerde ve Fas metropol merkezlerinde, uluslararası meslektaşlarının lüksünü sunan ancak yerel cazibe ve misafirperverlik ile mükemmel beş yıldızlı oteller mevcuttur. Birçok gezgin, Fas'taki en iyi konaklamaların, küçük otellere ve özel konuk evlerine dönüştürülen geleneksel Fas evleri olan Riad'lar olduğunu buluyor. Riads genellikle kültür boyunca batmış Fas genelinde eski ilçeleri içinde yer almaktadır.

17 Şubat 2020 Pazartesi

Casa Mila (Mila Evi), Barselona

Casa Mila

Casa Mila (Mila Evi)

Genellikle "La Pedrera" (Taş Ocağı) olarak adlandırılan bu bina, bloğun köşesinde dalgalı, kıvrımlı taş cephesi ile Gaudí'nin en ünlü ama başlangıçta revize edilmiş tasarımlarından biridir. Bacalar tarafından öylesine ürkütücü espantabruxes (cadı korkutucular) olarak adlandırılan Casa Milà, 1910'da yerel halkın dehşetine açıldı. Dış kısımda düz çizgiler yoktur; Josep Maria Jujol tarafından şekillendirilen balkonların kıvrımları ve ferforje yaprakları ve dalgalanan, soyunmuş taş, eleştirmenlerin söylediği gibi, "kızgın bir denizde bir gemideymişsiniz" gibi hissettirdi.

Casa Mila (Mila Evi) Hakkında

Casa Mila (Mila Evi), Barselona

Gaudí'nin dönüşümlü olarak örtülü Sahra kadınları veya miğferli savaşçılar olarak yorumlanan çatı baca parkı, özellikle güneş ışığının şehrin üzerinde Akdeniz'e doğru eğildiği öğleden sonraları Barselona'daki her şey kadar muhteşem. İçeride, tavan arasındaki yakışıklı Espai Gaudí (Gaudí Space), Gaudí'nin İspanya'nın dört bir yanından eserlerinin yanı sıra teorileri ve tekniklerinin açıklamaları hakkında mükemmel eleştirel görüntüler içeriyor. Pis de la Pedrera dairesi, 20. yüzyılın başlarında La Pedrera'da yaşayan bir ailenin hayatına ilginç bir bakış. İnsanlar hala diğer daireleri işgal ediyor.

Yaz aylarında, Pedrera'yı görmek için bekleyen ziyaretçi hatları bir blok veya daha fazlasını uzatabilir; muhteşem bir oğul ve lumière projeksiyonu ile binanın gece "Gaudí's Pedrera: The Origins" turuna kaydolun. Tur saatleri için web sitesine bakın ve çevrimiçi rezervasyon yapın. Rezervasyon esastır. Nits d'Estiu'da (Cuma ve Cumartesi yaz geceleri) Espai Gaudí ve çatı terası içecek ve caz konserlerine açıktır; kapılar saat 20: 30'da açılır ve konserler saat 9'da başlar.

16 Şubat 2020 Pazar

Slovenya Gezileri

Pleterje Manastırı, Slovenya

Pleterje Manastırı, Slovenya

Pleterje Samostan'ın Carthusian rahipleri "Tanrı'yı ​​sessizlik ve yalnızlıkta bulmayı amaçlıyor." Bu nedenle, manastıra doğru giremezsiniz, ancak 15. yüzyıldan kalma muhteşem Gotik kiliseyi izleyebilir ve keşişlerin yaşam tarzı hakkında büyüleyici bir görsel-işitsel sunum (İngilizce) izleyebilirsiniz. Duvarlı manastır, ormanlarla çevrili yalnız bir vadide yer almaktadır. Haftada bir keşişler, kompleksin çevresinde 45 dakikalık bir yürüyüş mesafesindedir. Rota mavi bir daire ve sarı bir çarpı ile işaretlenmiştir, böylece izi bağımsız olarak takip edebilirsiniz. Küçük bir dükkan rahipler tarafından yapılan rakı, bal, şarap ve peynir satıyor.

Plencnik'in Evi, Slovenya

Mimarlık meraklıları, korunmuş stüdyosuna, yaşam alanlarına ve bahçesine ev sahipliği yapan mimar Jože Plečnik'in evini ziyaret etmekten keyif alacaklar. Rafine estetikliğin ve Ljubjana'yı iki Dünya Savaşı arasında dönüştürmede büyük rol oynayan adamın ikametini kaplayan şiddetli, neredeyse manastır, garipliğin garip birleşiminden etkileneceksiniz. Križanke Yaz Tiyatrosu'ndan Zoisova cesta'yı geçin ve Emonska'yı Karunova'ya kadar takip edin.

Postojna Mağarası, Slovenya

Postojna Mağarası, Slovenya

Postojnska Jama, 23 km (14 mil) yeraltı geçidi ile dünyanın en büyük mağara ağlarından birini gizliyor. Minyatür bir tren, iyi ışıklandırılmış kaya oluşumlarını ortaya çıkarmak için sizi ilk 7 km'den (4½ mil) geçirir. Bu garip yeraltı dünyası, Büyük Salon'daki bir akvaryumda görülen yılan benzeri "insan balıklarının" evidir. Tamamen karanlıkta sayısız binyıl yaşından dolayı gözsüz ve renksiz olan bu amfibiler 60 yıla kadar yaşayabilir. Sıcaklıklar yıl boyunca ortalama 8 ° C (46 ° F), bu nedenle yaz aylarında bile bir kazak getirin. Turlar her saat Mayıs'tan Ekim'e kadar saatte ve Kasım'dan Nisan'a kadar günde üç ila dört kez ayrılır.

15 Şubat 2020 Cumartesi

Whithorn, İskoçya

Whithorn, İskoçya

Erken Hıristiyan yerleşimi ile tanınan Whithorn tarihle doludur. Ana cadde oldukça geniştir, birbirlerine karşı oldukça pastel binalar, düşük kapıları ve yıllarca geçmiş görüntüler oluşturan küçük pencereleri ile. Hala esas olarak bir tarım topluluğudur, ancak hızla popüler bir turizm merkezi haline gelmektedir. Orijinal Wicker Man'ın (1973) çeşitli sahneleri bölgede ve çevresinde çekildi. Yaz aylarında festivaller için popüler bir yerdir. Isle of Whithorn, şehrin hemen ötesinde, büyük bir cazibe bir balıkçı köyü ama bir ada değil.

Whithorn Ninian Şapeli

Whithorn Ninian Şapeli

Whithorn Adası (anakaradaki bir balıkçı köyü), deniz yoluyla gelen hacıların karadan Whithorn Manastırına gitmeden önce dua ettiği 14. yüzyıl St.Ninian Şapeli'nin kalıntılarını barındırır. Bazı insanlar bunun Whithorn Manastırı değil, 4. yüzyıldan kalma bir kilise olan Candida Casa'nın yeri olduğunu iddia ediyor. Yapı, 1100 civarında inşa edilmiş çok eski bir şapelin üzerine inşa edilmiş gibi görünüyor. Whithorn'un 4 mil güneyinde.

Whithorn Manastırı ve Müzesi

Şu anda A746 olan yol, İskoçya'nın büyük ortaçağ katedrallerinden biri olan Whithorn Priory'nin, şimdi boş bir kabuk olan Whithorn'un kraliyet burgasına yol açan bir hacı yoluydu. 12. yüzyılda inşa edilmiştir ve 4. yüzyılda St.Ninian tarafından inşa edilen eski bir taş kilise olan Candida Casa'nın yerini işgal ettiği söylenmektedir. Hikaye ilerledikçe, kilise İskoçya'nın azizlerinin en eskisi olan Ninian'a bir tapınak yerleştirdi ve krallar ve baronlar tapınağı hayatlarında en az bir kez ziyaret etmeye çalıştılar. Tarife yaklaşırken, 1707 öncesi İskoçya'nın kraliyet kollarını, yani İngiltere ile Birlik'ten önce İskoçya'yı - oyukların üzerine oyulmuş ve boyanmış (kapalı geçit) gözlemleyin. Müze evleri, haçlar da dahil olmak üzere dönemin taş işlerini restore etti.

14 Şubat 2020 Cuma

Brechin, İskoçya

Brechin, İskoçya

Küçük pazar kasabası Brechin, 1200 civarında kurulmuş ve bir Pictish kalıntısı olan Mary Stone da dahil olmak üzere ilginç bir antika seçkisi içeren bir katedrale sahiptir.

Brechin Katedrali ve Rount Tower

Kasabanın 13. yüzyıldan kalma Brechin Katedrali ve Yuvarlak Kulesi, eski bir Kelt manastırının (Culdee rahiplerinin manastırı) bulunduğu bölgedir ve bazı olağandışı ortaçağ heykel örnekleri vardır. Kule İskoçya anakarasında sadece ikisinden biridir. Bu tür yapı İrlanda'da daha sık bulunur.

Brechin Kent Evi Müzesi

Mahzenlerinde hücreleri olan eski mahkeme salonunda yer alan Brechin Town House Müzesi, bölge sakinlerinden küçük ama ilginç bir nesne koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor: Bronz Çağı takılarından Jacobite sporran'a ve I. Dünya Savaşı askerinden bir mektuba kadar. Müzenin içinde küçük bir turist danışma masası bulunmaktadır.

Brechin Pictavia

İskoçya'nın bu kısmına ilk gelenler, ilk binyılda bir süre gelen Piktler'di. Pictavia, bu Kelt ırkı hakkında bilineni gerçek eserler, kopyalar ve etkileşimli sergiler kullanarak araştırıyor. Piknik müziği vurgulanıyor.

13 Şubat 2020 Perşembe

Nairn, İskoçya

Nairn, İskoçya

Bir zamanlar müreffeh bir balıkçı köyü, artık golfçüleri denizcilere göre daha fazla cezbetmektedir. Yakın tarih ile yüklü Cawdor Kalesi. Nairn iskelesinin doğusunda uzun bir plaj, yürüyüş için harika.

Nairn Cawdor Kalesi

Shakespeare'in Macbeth'i Cawdor'un Thane (tacın yerel bir subayı) idi, ancak Cawdor Kalesi'nin kuleli duvarlarında bulunan tarih duygusu kesinlikle kurgusaldan daha fazla. Cawdor, terk edilmiş, çürüyen bir yapı değil, yaşayan bir kaledir. En eski kısım 14. yüzyıl merkez kulesidir; Odalarda aile portreleri, halılar, kaliteli mobilyalar ve 600 yıllık tarihi yansıtan gereçler bulunmaktadır. Duvarların dışında korunaklı bahçeler ve ormanlık yürüyüşler vardır. Çocuklar, kır çiçekleri ve çeşitli vahşi yaşamlarıyla yemyeşil ve gizemli Big Wood'u keşfe çıkacaklar. Sarhoş zindanlar ve drawbridges ortasında ürpertici hikayeler ve harika masallar var. Kale cazip geliyorsa, arazide kiralık evler olduğunu unutmayın. 

Nairn Müzesi

Nairn Müzesi

Balıkçı tekneleri daha büyük limanlara taşındı, ancak Nairn'in tarihi lezzeti, şehrin merkezindeki yakışıklı bir Gürcü binasında Nairn Müzesi'nde korundu. Sergiler kasabanın balıkçılık geçmişiyle ilgili eserleri, fotoğrafları ve model tekneleri vurgulamaktadır. Şecere hizmeti de sunulmaktadır. Aynı binadaki bir kütüphanenin güçlü bir yerel tarih bölümü vardır.

Nairn Phoenix Tekne Turları

Nairn limanından Moray Firth'a tekneyle bir saatlik ve iki saatlik gezilerle Phoenix Boat Trips, üreme alanlarında yunusları görme şansı sunuyor. Modern, deniz kuvvetleri SWIFT gemilerinin günlük kalkış süreleri gelgit ve hava durumuna göre değişmektedir. Yaz gezileri yaz aylarında belirli tarihlerde yapılır.

12 Şubat 2020 Çarşamba

Elgin Rehberi

Elgin Müzesi

Elgin Müzesi

Küçük Haç yakınlarındaki bu müze, özellikle ilginç bir dinozor kalıntıları, fosiller ve bu şirin Viktorya cazibesi, monte edilmiş kelebek koleksiyonuna sahiptir.

Elgin Küçük Haç (Little Cross)

High Street'in doğu ucundaki kemerli dükkanları geçtikten sonra, kasaba ve katedral alanları arasındaki sınırı işaret eden Küçük Haç'ı (17. yüzyıl) görebilirsiniz.

Elgin Pluscarden Manastırı

Elgin Pluscarden Manastırı

Reformun 16. yüzyıldaki ayaklanmasının neden olduğu genel yıkım göz önüne alındığında, İskoçya'daki manastırlar yıkıcı ve ıssız olma eğilimindedir, ancak 13. yüzyıl Pluscarden Manastırı'nda antik yaşam tarzı devam etmektedir. Gloucester, İngiltere yakınlarındaki Prinknash Manastırı'ndan keşişler 1948'de buraya döndü ve manastır şimdi Benedictine topluluğudur. Kitle 9'da (Pazar günü 10) ve keşişler Gregoryen ilahi kullanılarak söylenir.

Elgin Spynie Sarayı

Elgin'in hemen kuzeyinde, Moray piskoposlarının 15. yüzyıldan kalma etkileyici eski merkezi Spynie Sarayı bulunur. Kulenin tepesi Moray'ın Laigh manzarasına sahip olsa da, şimdi harabe haline geldi. Elgin – Lossiemouth yolunu kapatarak bulun.

Elgin St.Giles Kilisesi

Elgin'in merkezinde, en göze çarpan yapı, High Street'i bölen St.Giles Kilisesi'dir. 1828 yılında inşa edilen büyük oturaklı bina, Yunan Revival stilini sergiliyor: Lysicrates Anıtı'nın bir temsiliyle üst üste gelen sütunları, pilasterleri ve kulenin tepesini not edin.

11 Şubat 2020 Salı

Chavez, Portekiz

Chavez, Portekiz

Chaves, Romalılar tarafından Aquae Flaviae (Flavian's Waters) olarak biliniyordu. Burada askeri bir üs kurdular ve kasabanın kaplıcalarını popülerleştirdiler. Şehrin güney ucundaki Rio Tâmega'nın karşısındaki 16 kemerli etkileyici Roma köprüsü, MS 1. yüzyıldan kalmadır ve iki orijinal Roma dönüm noktası sergiler. Bugün Chaves, en çok kentin her taraftan saldırıya eğilimli olduğu Orta Çağ sonlarında inşa edilen bir dizi tahkimat ile karakterize edilir. Kasaba, İspanyol sınırına 12 km uzaklıktadır. Adı "anahtarlar" anlamına gelir; kontrol edilen Chaves, ülkenin kuzeyindeki anahtarları elinde tutsa bile.

Chavez Gözetleme Kulesi (Torre de Menagem)

En belirgin dönüm noktası, nehre bakan bu büyük, künt, 14. yüzyıl kalesidir. Museu Militar'dan (Askeri Müze) oluşan Museu da Região Flaviense (Flaviense Bölge Müzesi); kasabanın tarihini anlatan yerel arkeolojik buluntular ve kalıntılardan oluşan bir sütlaç olan Museu Arqueológico; ve Museu de Arte Sacra (Kutsal Sanat Müzesi). Gerekçesiyle şehrin muhteşem manzarasına sahiptir. Kule, çoğu üst katında ahşap balkonlar oyulmuş zarif evlerle dolu dar, dolambaçlı sokaklarla çevrilidir. 

Chavez Merhamet Kilisesi (IGREJA DA MISERICÓRDIA)

Chavez Merhamet Kilisesi (IGREJA DA MISERICÓRDIA)

Torre de Menagem'in yanındaki 17. yüzyılın sonundaki bu kilise, Yeni Ahit'ten sahneleri tasvir eden devasa mavi-beyaz azulejos panelleriyle kaplıdır.

10 Şubat 2020 Pazartesi

Melrose Rehberi

Melrose Dryburgh Manastırı

Melrose Dryburgh Manastırı

Sir Walter Scott ve karısının son dinlenme yeri ve Sınırların en huzurlu ve tenha olanı, Dryburgh Manastırı'nın "nazik kalıntıları" Tüvitin bir döngüsünde park alanında oturuyor. 1150 yılında kurulan manastır, Melrose gibi, 1544'te terk edilene kadar İngiliz baskınlarından muzdaripti. Haig ve Scott ailelerinin gömüldüğü kuzey transept, yüce ve sütunludur ve bir zamanlar manastır kilisesinin bir parçasını oluşturmuştur.

Melrose Manastırı

Melrose Manastırı

Melrose'un kasaba meydanının hemen dışında, dört Sınır manastırından biri olan Melrose Manastırı'nın kalıntıları yer alıyor: "Adil Melrose'a doğru bakacak olursanız, soluk ay ışığında ziyaret edin," diye yazdı Scott, Son Ozan'ın Katında. Pek çok hayranı tam anlamıyla tavsiyeyi aldı ve bir saklama görevlisi onu yeniden yazması için yalvardı. Bugün manastır hala etkileyici: ince pencereli kırmızı kumtaşı kabuğu, hassas oyma ve oyulmuş başkentler, hepsi dikkatlice korunuyor. Çatıda yüksek oymalar arasında gayda oynayan domuzlardan biridir. Giriş ücretine sesli bir tur dahildir. 14. yüzyıl ulusal kahramanı Robert Bruce'un kalbinin buraya gömüldüğü söyleniyor.

Melrose Trimontium Müzesi ve Three Hills Roma Kültürel Miras Merkezi

Son derece bilgili meraklılar tarafından işletilen bu müze, İskoçya'daki Newstead yakınlarındaki en büyük Roma yerleşiminden alınan aletler, silahlar ve zırh gibi eserler içeriyor. Bir demircinin mağazası, çeşitli çömlek örnekleri ve kalenin ölçekli modelleri de sergileniyor. Newstead bölgesine 5 mil yol boyunca rehberli dört saatlik bir yürüyüş Perşembe günü saat 01: 30'da (Temmuz ve Ağustos aylarında Salı günü) kalkıyor.

8 Şubat 2020 Cumartesi

Kirkwall Turu

Kirkwall İtalyan Şapeli

Kirkwall İtalyan Şapeli

II. Dünya Savaşı sırasında, Kuzey Afrika'da 550 İtalyan savaş esiri ele geçirildi ve Orkney'e, Orkney'in büyük doğal limanı Scapa Flow'a girişi engelleyen dört geçit olan Churchill Bariyerlerinin inşasına yardım etmek için gönderildi. Dolomites'den ressam-dekoratör Domenico Chiocchetti liderliğindeki mahkumlar, iki oluklu demir kulübesi kullanarak, anavatanlarının anısına bu güzel ve ilham verici şapeli inşa ettiler. Ayrıntılı iç freskler, metal parçaları, renkli taşlar ve artık boyalar da dahil olmak üzere her şeyle süslendi.

Kirkwall Orkney Müzesi

Piktler, Vikingler ve diğer eski halklardan eserler ile Tankerness House'daki (eski bir rezidans) bu müze, Orkney'in tüm tarihini bir tavşan odasına soktu. Engelliler için kolayca erişilebilir değildir, ancak personelin yardımıyla yapılabilir. Kurulum eski moda olabilir, ancak bazı eserler - özellikle 19. yüzyıldaki günlük Orcadian yaşamından olanlar - perçinliyor. Arkadaki güzel bahçeler bir tarih dersinden sonra telafi etmek için bir yer sağlar.

Kirkwall Orkney Müzesi

Kirkwall Orkney Kablosuz Müzesi

II. Dünya Savaşı sırasında bir radyo operatörü olan Jim MacDonald'ın yaşam boyu koleksiyonu, binlerce servis üyesinin konuşlandırıldığı Scapa Flow'da savaş zamanı iletişiminin hikayesini anlatıyor; Ev Filosunu korumak için görüntülenen ekipmanı kullandılar. Gönüllüler tarafından işletilen müzede, 1930'ların yakışıklı birçok kablosuz telsizi ve İtalyan savaş esirlerinin ürettiği el sanatları örnekleri de yer alıyor.

7 Şubat 2020 Cuma

Aberdeen Gezisi

Aberdeen St. Machar's Katedrali

Aberdeen St. Machar's Katedrali

St. Machar'ın St. Columba tarafından denize yakın çimenli bir platformda bir nehrin bir çoban dolandırıcılığı şeklinde aktığı bir kilise inşa etmek için gönderildiğini söyler. Eski Aberdeen'in hala atan kalbi olan bu güzel nokta, faturaya uyuyor. Katedral MS 580'de kurulmuş olmasına rağmen, mevcut binanın çoğu 15. ve 16. yüzyıllardan kalmadır. Güçlendirilmiş bir kirk olarak inşa edilen ikiz kuleleri ve kalın duvarları sağlam bir duruş sağlar. Birincisi, sarmal merdivenlerin üst katlara tırmanmasıyla yakından görülebilir, bu da içerideki "kirk gövdesi" nin ve dışarıdaki mezarlığın takdire şayan bir manzarasını sunar. Reformasyon sırasında bir katedral statüsünü kaybetti ve o zamandan beri İskoçya Kilisesi'nin bir parçası oldu. Azizlerin şehitliğini gösteren vitray pencereler ve yakışıklı hanedan tavanı dikkat çekicidir.

Aberdeen St.Nicholas Kirk

Aberdeen St.Nicholas Kirk

Orijinal burgh kilisesi Mither Kirk, bu yapının bilindiği gibi, erken kasaba yerleşiminin sınırları içinde değildir; bugünkü Union Street'in sonuna doğru doğudaydı. 12. yüzyılda Aberdeen limanı gelişti ve yerleşim içinde kiliseye yer yoktu. En eski özellikleri, daha sonra inşa edilen bir kuleyi destekleyen sütunları ve tezgâh pencereleri: her ikisi de 12. yüzyıldan kalma. Doğu Kirk, 12. yüzyıla kadar uzanan başta çocuklar olmak üzere çok sayıda iskeletin keşfi nedeniyle genişletilen yenileme çalışmaları için kapalıdır; kazı sonrası çalışmalar Davul Koridorundaki geniş bir pencereden görülebilir. Şapelde, 1989 Piper Alpha petrol kulesi felaketinin kurbanlarını ve iki kitap içeren bir cam kasayı anmak için Shona McInnes'in vitray penceresine bakın. Biri, Kuzey Denizi'nde petrol arama arayışı içinde hayatını kaybedenlerin isimlerini listeliyor; ikincisi boş, ölümleri hiçbir zaman resmi olarak kaydedilmemiş olan birçok "bilinmeyen" işçinin kanıtı.

Aberdeen Provost Skene's House

Aberdeen Provost Skene's House

Şimdi sivil hayatı tasvir eden bir müze olan restore edilmiş ev, dönem odaları ve boyalı bir şapel ile döşenmiştir. Dik bir şekilde çatlatılan ve moloz taştan inşa edilmiş, kısmen 1545'ten kalmadır. Ev aslında bir belediye başkanının ev konutuydu (provost İskoçyalı "belediye başkanı" için). Kostüm galerisi, farklı yüzyıllardan gelen renkli moda sergilerini sergiliyor.

6 Şubat 2020 Perşembe

Edinburgh High Street

Edinburgh High Street

Edinburgh High Street Rehberi

High Street (Royal Mile'ı oluşturan beş caddeden biri), bazı gizli tarihi kalıntılar da dahil olmak üzere bir dizi etkileyici bina ve mekana ev sahipliği yapıyor. Parlamento Meydanı'nın yakınında, Arnavut kaldırımlı bir kalp mozaiği için batı tarafına bakın. Bu, 15. yüzyıldan binanın 1817'deki yıkımına kadar şehir hayatının merkezi olan ortadan kaybolan Eski Tolbooth'un yerini işaretler. Eski belediye binası bir hapishane ve bir kamu idam yeri olarak kullanıldı, yürürken yürek - iyi şanslar için.

Edinburgh High Street Hakkında

Parlamento Binası'nın hemen dışında, Eski Kent yaşamının büyük bir simgesi olan Mercat Cross (mercat "pazar" anlamına gelir) yatıyor. Kraliyet bildirilerinin okunduğu ve hala okunduğu eski bir ticaret merkeziydi. Mevcut haçların çoğu, büyük Viktorya başbakanı ve Benjamin Disraeli'nin (1804–81) rakibi William Gladstone (1809-98) döneminden kalma nispeten modern. St.Giles'in Yüksek Kirk'ünden High Street'in karşısında, şimdi yerel hükümetin merkezi olan Şehir Odaları bulunmaktadır. 1753 yılında John Adam'ın bir tasarımını uyarlayan John Fergus tarafından inşa edilen odalar ilk olarak Kraliyet Borsası olarak biliniyordu ve tüccarların ve avukatların iş yapabileceği yerlerdi. Binanın kuzey tarafında Cockburn Caddesi'ne 11 kat nasıl düştüğüne dikkat edin.

Edinburgh High Street

Bir tron, kamu tartı evlerinde kullanılan bir tartı kirişidir ve Tron Kirk, yakınlarda duran bir tuz tronunun adını almıştır. Kirk (kilise) kendisi, St. Giles'in kısa bir süre için Piskoposluk katedrali haline geldiği 1633'ten sonra inşa edilmiştir. 1693'te, burada bir bakan sık sık alıntılanan bir dua etti: "Tanrım, '[hepsi] aptallara ve aptallara, özellikle de Edinburgh Sulh Cezalarına merhamet et.'

5 Şubat 2020 Çarşamba

Glasgow Gezisi

Glasgow Pollok Evi

Glasgow Pollok Evi

1700'lerin ortalarından kalma bu klasik Gürcü evi, şimdi Pollok Country Park'ın bir parçası olan peyzajlı bahçeler ve ağaç yollarının ortasında yer almaktadır. Hala zengin ama gösterişsiz bir kır evinin sakin havasına sahiptir. Stirling Maxwell Koleksiyonu, Blake'in tablolarını ve El Greco, Murillo ve Goya'nın güçlü bir İspanyol eseri grubunu içeriyor. 18. ve 19. yüzyılın başlarından kalma güzel mobilya, gümüş, cam ve porselenin örnekleri de sergileniyor. Ev, White Cart Nehri'ne bakan güzel bahçelere sahiptir. Alt katta hizmet verenlerin mahallelerinde şu anda bir kafe-restoran olan mutfak var. En yakın tren istasyonu Pollokshaws West, Merkez istasyondan; veya 45, 47 veya 57 numaralı otobüsleri Pollok County Park'ın kapısına götürebilirsiniz.

Glasgow Provand'ın Efendisi

Şehirde ayakta kalan dört ortaçağ binasından biri olan Glasgow'un en eski evi, 1471 yılında Piskopos Andrew Muirhead tarafından inşa edildi. Glasgow Belediye Meclisi tarafından kurtarılmadan önce bu bina bir pub, bir tatlı dükkanı ve bir meşrubat fabrikasıydı. Şimdi evi kilisenin memurları tarafından işgal edildiğinde göründüğü gibi gösteren bir müzedir. Mobilya 17. yüzyıl ve en üst kat, çevredeki sokaklarda yaşamış olabilecek karakterleri tasvir eden baskılar ve resimler içeren bir galeri. Evin arkasında şifalı bir bitki bahçesi var ve manastırlar oyulmuş taş kafaları rahatsız ediyor.

Glasgow Rabbie's Trail Burns

Loch Lomond, Loch Ness, Stirling ve Highlands rehberleri ile saygın bir, iki ve üç günlük minibüs turları arasından seçim yapın. Glasgow merkezli turlar, George Square yakınındaki City Chambers'in yanındaki George Street'ten kalkmaktadır.

Glasgow Kraliçe Haç Kilisesi

Glasgow Kraliçe Haç Kilisesi

Mackintosh'un tasarladığı tek kilise Charles Rennie Mackintosh (CRM) Society Genel Merkezi'ne ev sahipliği yapmaktadır ve ünlü Glasgow doğumlu mimar ve tasarımcı hakkında daha fazla bilgi edinmek için ideal bir yerdir. Art nouveau hareketinin önde gelen ışıklarından biri olmasına rağmen, Mackintosh 1928'de göreceli olarak belirsiz bir şekilde öldü. Kilisenin güzel vitray pencereleri ve hafif arttırıcı, oymalı ahşap bir iç kısmı var. Merkezin kütüphanesi ve mağazası, Glasgow'un İskoçya Sokak Okulu, Şehitler Devlet Okulu ve Glasgow Sanat Okulu gibi Mackintosh tasarımlı diğer binaları hakkında daha fazla bilgi sağlar. Kilise Garscube Road ve Maryhill Road'un kavşağının yakınında oturuyor. Bir taksi muhtemelen buraya gelmek için en iyi yoldur, ancak Hope Caddesi boyunca duraklardan Queen's Cross'a giden bir otobüse binebilir veya St. George's Cross metro istasyonundan Maryhill Yolu'na yürüyebilirsiniz.

4 Şubat 2020 Salı

Valaam Manastırları, Rusya

Valaam Manastırları

Valaam Manastırları

Rehberli bir Valaam turu yaklaşık altı saat sürüyor, ancak öğle yemeği için mola verilse de bu kulağa geldiği kadar zorlu değil. Ayrıca adanın bir haritasını satın alabilirsiniz (burada birçok turistik dükkandan herhangi birinde bulmak kolaydır) ve kendi başınıza grev yapabilirsiniz. Ancak çoğu yaz boyunca adada yaşayan tur rehberleri, Valaam hakkında çok fazla ilginç bilgiye sahiptir (ancak çoğu İngilizce konuşmaz). Rehberler ayrıca oturmak ve rahatlamak için en iyi gölgeli noktaların nerede olduğunu biliyorlar ve nefesinizi yakalarken size Valaam'ın tarihi, tarih öncesi, yaban hayatı, jeoloji ve coğrafya, dini yaşam ve manastır merkezi olarak kademeli rönesans hakkında her şeyi anlatacaklar. Adanın güzelliği birçok Rus ve yabancı sanatçı, besteci ve yazarın çalışmalarına da ilham verdi; Çaykovski'nin İlk Senfoni'nin ikinci hareketinin adanın müzikal bir portresi olduğu söylenir ve feribotunuz kalkarken hoparlörler üzerinden çaldığını duyarsınız.

Valaam'a yapılan çoğu tur, ilk yarım günü, inzivadaki bir manastır olan küçük bir manastırda geçiriyor. Şu anda sadece dört kızak ibadet yeri olarak kullanılmaktadır ve bazıları takımadaların en uzak bölgelerinde bulunmaktadır. Feribot iskelesine en yakın olan yer 1906'da kutlanan Voskresensky (Diriliş) Manastırıdır. Üst kilisede, bir erkek dörtlüsü tarafından yapılan Rus liturjik müziğinin bir performansını duyabilirsiniz. Yürüme mesafesinde yer alan bir diğer manastır, tipik bir Rus tarzında inşa edilmiş ahşap bir şapel ve kiliseden ve halka erişilemeyen manastır hücrelerden oluşan Getsemanskii (Gethsemene) Monastyr'dir. Kapının yanındaki bodur inşaat, bazılarının yürüyüşünüzde uzun elbiselerle örtülü olduğunu görebileceğiniz hacılar için bir hostel.

Valaam Manastırları Hakkında

Öğle yemeğinden sonra, adanın dini yaşamının kalbi olan 14. yüzyıl Spaso-Preobrazhensky Valaamskii (Kurtarıcı Başkalaşım) Monastyr'e götürecek feribot için bilet alın. Limana her iki yönde 6 km (4 mil) yürüyebilirsiniz, ancak manastıra geri dönmeyi seçerseniz, St.Petersburg'a feribotu yakalamak için kendinize yeterli zaman verdiğinizden emin olun (yaklaşık 1¼ saat olmalıdır geri yürümek için yeterli zaman). Manastıra ulaştığınızda turistik stantlar göreceksiniz. Ancak, muhteşem Valaamskii Monastyr katedraline (devam eden restorasyon altında) ulaştığınızda, bric-a-brac'ı geçerek tepeye yürüyüşe değer. Katedralin alt katı, 1892 yılında biten Aziz Sergius ve Aziz Alman Kilisesi'dir ve en iyi durumdadır. Sergey ve Alman Mesih önünde diz çökmüş tasvir eden büyük simge önce ziyaretçilerin saygısından göreceksiniz gibi bir ibadet yaşayan bir yerdir. Kavernöz iç mekan, parçalanan ikonostaz ve kalan freskler hala kendi başlarına hala etkileyici olsa da, Kurtarıcıların Başkalaşımının üst Kilisesi, 1896'da kutsanmıştır.

Adanın çoğu bölgesinde içki ve sigara içilmesine izin verilse de, manastırların topraklarındayken kaçınmanız istenir. Ziyaretçiler ayrıca katedralin gerekçesiyle kıyafet kurallarına uymakla yükümlüdür: kadınlar uzun bir etek giymeli ve başlarını örtmelidir (uygun kıyafete ihtiyaç duyanlar için girişte eşarplar ve siyah önlükler sağlanmaktadır) ve erkekler başları açık ve uzun pantolon giymek - şort yasaktır. Kafanızı adadaki oldukça şiddetli bara sokmak isteyebilirsiniz, ancak oyalanmak istemeyebilirsiniz.

3 Şubat 2020 Pazartesi

Murmansk, Rusya

Murmansk, Rusya

Rus İmparatorluğu tarafından kurulan son şehir olan Murmansk, uzun zamandır önemli bir buzsuz deniz ve ticari nakliye limanı olmuştur. Duman yığınları, liman vinçleri ve Sovyet dönemi mimarisi zevksizdir, ancak doğal çevre ziyaretçileri kışın kayak ve kar motosikletine çeker ve yaz aylarında binlerce göl ve nehri balık tutar ve uzun, hafif geceleri parti yapar.

Murmansk Alyosha Anıtı

Murmansk Alyosha Anıtı

Nazi saldırısını geri çekerken II. Dünya Savaşı'nda neredeyse tamamen yok olan Murmansk'a Sovyetler Birliği'nde "kahraman şehir" statüsü verildi. Acımasız savaş ve savaşan askerler, denizciler ve havacılar anısına 1974'te ülkenin en büyük ikinci heykeli olan Alyosha Anıtı kuruldu. 116 metrelik granit asker yüzleri en şiddetli savaş sahnesine doğru. Heykelin önünde sonsuz bir alev ve birkaç adım ötede, uzun bir üçgen şeklinde bina yarım direkte bir bayrağı taklit eder.

Murmansk Filarmoni

1975 yılında kurulan flarmoni, Murmank'ın ana müzik mekanı olarak hizmet vermektedir. Yıl boyunca, takvim tiyatronun kendi orkestrası veya Rusya'nın diğer bölgelerinden ve yurtdışından müzisyenler tarafından baroktan çağdaşa müzikal performanslarla doludur. Flamenko, halk ve caz gibi diğer müzik türleri de düzenli olarak dikkat çekiyor. Ancak salonun kendisi klasik ama çekici bir şekilde Sovyet tarzında kalıyor, beyaz çamurluklar ve basit yastıklı ahşap koltuklarla ayrılmış hafif deniz mavisi duvarları var.

Murmansk Lenin Nükleer Buzkıran

Murmansk Lenin Nükleer Buzkıran

Dünyanın ilk atom enerjili yüzey gemisi NS Lenin ilk olarak 1957'de sulara çıktı. Daha sonra, 430 metrelik gemi bir buz kırıcıya dönüştürüldü ve 1989'da hizmet dışı bırakılana kadar gusto ile yaptı. şehir limanı ve mürettebat kabinleri, kantin, hasta körfezi ve komuta istasyonları da dahil olmak üzere 1000'den fazla Sovyet dönemi bölmesi ile müze olarak hizmet veriyor. Her biri dönemin ikonik minimalist tasarımının bir kanıtıdır. Geminin ünlü tarihi ve mürettebatı hakkında rehberler tarafından anlatılan hikayelerle eşleştirildiğinde her şey hayata geçirilir.

2 Şubat 2020 Pazar

St.Petersburg Gezimizden

St.Petersburg Devlet Üniversitesi

St.Petersburg Devlet Üniversitesi

Çar Alexander 1819'da bu üniversiteyi kurdum ve bugün Rusya'nın 20.000'den fazla kaydıyla önde gelen yüksek öğrenim kurumlarından biridir. Rusya devlet başkanı Vladimir Putin ve Başbakan Dmitry Medvedev üniversitenin hukuk fakültesinden mezun oldu. Kampüsün büyük kısmı 18. yüzyıldan kalma Büyük Peter dönemine aittir. Sağdaki parlak kırmızı barok bina (set boyunca batıya doğru yürüyorsanız), Domenico Trezzini tarafından tasarlanan ve 1741'de tamamlanan On İki Kolej Binası'dır. Üniversite kompleksindeki bir sonraki bina, bir plaketin onayladığı Rektör Kanadı'dır. büyük Rus şair Alexander Blok (d. 1921) burada 1880'de doğdu. Dolgu boyunca üçüncü bina, sadece kısa bir süre yaşayan ve yöneten Büyük Peter'in torunu II. Peter için inşa edilmiş eski bir saray.

St.Petersburg Strelka

St.Petersburg Strelka

Bu toprak parçası (adı "ok" veya "tükürmek" anlamına gelir) Kış Sarayı ile Peter ve Paul Kalesi'nin göz kamaştırıcı bir manzarasını sunar ve şehrin sulu bir karakoldan zarif bir metropolün muzaffer yükselişini ortaya çıkarır. Neva'nın arka planına bakıldığında, dolguyu kaplayan parlak renkli evler, çocuk oyuncakları gibi görünüyor - eski bir aristokrasinin yapı taşları. Suyun kenarında dururlar, görünüşte altındaki topraklar tarafından değil, arkalarındaki şehrin panoraması tarafından desteklenirler. Buraya bakmak, Büyük Peter'in ülkesi için vizyonunun kapsamını takdir etmenin harika bir yoludur. Görüş ayrıca şehrin kurucularının şehirlerini Neva'ya değil, etrafına ve onunla inşa etmeye ne kadar dikkatli olduklarını açıkça ortaya koyuyor. Strelka, düğün günlerinde geleneksel olarak manzarayı ziyarete gelen ve genellikle burada bir şişe şampanya kıran düğün çiftleriyle çok popüler.

1 Şubat 2020 Cumartesi

St.Petersburg Rehberi

St.Petersburg Anichkov Köprüsü

St.Petersburg Anichkov Köprüsü

Nevsky Prospekt üzerindeki Fontanka Nehri üzerindeki bu güzel köprünün her köşesinde (adı "çeşme" anlamına gelir) Peter Klodt tarafından tasarlanan ve 1841 yılında inşa edilen bir binicilik heykeli vardır. II. Dünya Savaşı sırasında kaldırıldı ve gömüldü, güzel anıtlar Köprü, alayı 18. yüzyılda ahşap bir asma köprü inşa eden Albay Mikhail Anichkov için seçildi; köprü şehir sınırlarını işaretledi ve gece gardiyanları şehre girenleri dikkatlice inceledi. Köprüden geçerken, Nevsky Prospekt ve Fontanka'nın köşesinde 41 numaraya bakmak için bir süre duraklayın. Bu eskiden Prens Beloselsky-Belozersky Sarayıydı - 1848'de Rastrelli'nin Stroganovsky Dvorets'ini çoğaltmak isteyen Andrei Stackenschneider tarafından tasarlanan son derece süslü, neobarok bir kazıydı. Yanan kırmızı taş işçiliği ve çırpılmış krem ​​sıva kaplaması cephesi St.Petersburg'daki en gösterişli olmaya devam ediyor. Cömert bina, Sovyet döneminde yerel Komünist Parti genel merkezini barındırıyordu ve şu anda klasik müzik konserleri için ortam oluşturuyor.

St.Petersburg Anna Akhmatova Edebiyat Müzesi

St.Petersburg Anna Akhmatova Edebiyat Müzesi

Ünlü St. Petersburg şair uzun yıllar Kont Sheremetyev'in bu eski sarayının kanadındaki ortak bir dairede yaşadı. Akhmatova, 1888'de Odessa'da doğdu ve ilk kez 1910'da yayınlandı. Ekim Devrimi'nden sonra Petrograd'dan ayrılmadı, ancak 1923 ve 1940 arasında sessiz kaldı. 1966'da öldü ve Puşkin'in en büyük ardıllarından biri olarak hatırlandı . Müzesi aynı zamanda ara sıra şiir okumaları, diğer edebi etkinlikler ve geçici sergiler için bir mekandır - kısacası eski tarz Rus aydınlarının bir dilimi.