16 Ocak 2020 Perşembe

Varşova Sarayları

Varşova Czapski Sarayı

Varşova Czapski Sarayı

Şimdi Güzel Sanatlar Akademisi'nin evi olan Czapski Sarayı 17. yüzyılın sonlarından kalmadır ancak 1740 yılında rokoko tarzında yeniden inşa edilmiştir. Polonyalı romantik şair Zygmunt Krasiński, 1812'de burada doğdu ve Chopin bir zamanlar saray mews'de yaşadı.

Varşova Kazanowski Sarayı

Bu 17. yüzyıl sarayına 19. yüzyılda neoklasik bir cephe verilmiştir. Arkadaki avlu hala büyük Rönesans geç payandaları içeriyor ve Zagloba'nın Sienkiewicz'in tarihi romanı The Deluge'den maymunlarla mücadelesini anan plaketi nedeniyle görülmeye değer. Sarayın önündeki küçük bir bahçede, büyük Polonya romantik şair Adam Mickiewicz için bir anıt duruyor. Polonya'nın Komünist lideri Władysław Gomułka'nın bir öğrenci protestoları dalgasının düşmesine neden olan olayları harekete geçiren, Forefathers Eve'in performansının ardından, Mart 1968'de Varşova Üniversitesi öğrencileri bir araya geldi. rejim destekli Yahudi karşıtı kampanya. Bugün, saray Katolik örgütü Caritas'a ev sahipliği yapıyor ve ziyaretçilere açık değil.

Varşova Başkanlık Sarayı

Varşova Başkanlık Sarayı

Bu saray 17. yüzyılda Radziwiłł ailesi tarafından inşa edildi (Jackie Kennedy'nin kız kardeşi Lee'nin daha sonra evlendiği). 19. yüzyılda çarcı işgalcilerin idari ofisi olarak işlev gördü - dolayısıyla bugünkü adı. 1955'te Varşova Paktı burada imzalandı; daha sonra saray, Bakanlar Kurulu Başkanlığı için karargah olarak hizmet vermiştir ve 1995'ten beri Polonya cumhurbaşkanının resmi konutu olmuştur. Ön avluda, Polonya'nın son kralının yeğeni ve Napolyon'un marshallerinden biri olan Prens Józef Poniatowski'nin atlı bir heykeli var. Napolyon'un Grande Armée'sinin Rusya'dan feci bir şekilde geri çekilmesinin ardından, 1813'te Leipzig Savaşı sırasında Elster Nehri'nde yaralandı ve boğuldu. Saray ziyaretçilere açık değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder