18 Ocak 2020 Cumartesi

Krakow Merkez Gezisi ve Caddeleri

Krakow Florianska Caddesi

Krakow Florianska Caddesi

Güzel Brama Floriańska (Florian Kapısı) 1300'lerde inşa edilmiş ve Kraków'un eski şehir duvarlarından 1257 şehir planına göre döşenmiş bu caddeye götürür. 13. yüzyıldan kalma burgerlerin Gotik evleri, yeniden inşa edilmiş ve Rönesans veya neoklasik cepheler verilmiştir. Üç çan amblemi ile süslenmiş 24 numaralı ev, bir zamanlar çan kurucusunun atölyesiydi. 17 No'lu evin duvarlarında asılı olan zincirler, şehir kuşatma altındayken sokakları işgalcilere yasakladı. Ulica Floriańska'nın pazar meydanına girdiği Dom pod Murzynami (Negroes 'House), oldukça hayali hayal edilen iki Afrikalı kabile ile süslenmiş 16. yüzyıldan kalma bir kiracıdır; Ev aynı zamanda bir zamanlar Dom pod Etiopy (Etiyopyalılar altındaki ev) olarak da biliniyordu.

Krakow Kanoniczka Caddesi

Neredeyse şehrin merkezinden Wawel Tepesi'nin eteğine uzanan bu cadde, Avrupa'nın en güzel caddeleri tarafından kabul edilir. Buradaki evlerin çoğu, Rönesans veya daha sonraki tarzlarda "modernize edilmiş" olmalarına rağmen, 14. ve 15. yüzyıllardan kalmadır. Sokak, burada yaşayan Wawel Katedrali'nin pek çok kanonu için seçildi, bunlara 19 Nolu Bölüm Evinde ve daha sonra 16. yüzyılın sonlarında Dördüncü Ev'in 21 Nolu Evinde yaşayan Papa II.

Krakow Belediye Sarayı Kulesi

Krakow Belediye Sarayı Kulesi

Rynek Meydanı'nın güneybatı köşesinde, Wieża Ratuszowa, 19. yüzyılın başlarında yıkılan 16. yüzyıl belediye binasının kalıntılarıdır. Kule, Muzeum Historyczne Miasta Krakowa'nın (Kraków Tarih Müzesi) bir kolunu barındırıyor ve eski şehrin panoramik manzarasını sunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder