10 Ocak 2020 Cuma

Capri Görülecek Yerler

Capri Casa Rossa (Kırmızı Ev)

Capri Casa Rossa (Kırmızı Ev)

Capri, Yaldızlı Çağ'da Capri'nin istekli mahkumu haline gelen sanatçılar, milyonerler ve şairler tarafından inşa edilen villalarıyla ünlüdür. Elihu Vedder, Charles Coleman, Lord Algernon ve Misses Wolcott-Perry cömert Estetik Hareket evleri inşa edenlerden bazıları. Amerikan Albay J.C. MacKowen tarafından inşa edilen, Anacapri'nin merkezine yakın olan bu özel villa, 1876-1899 yılları arasında inşa edilmiştir. Özel Pompeian kırmızısı duvarları ile villada 15. yüzyıldan kalma bir Aragon kulesi bulunmaktadır. Bir tarihçi ve arkeolog olan MacKowen, Capri'ye bir rehber yazdı ve Blue Grotto içinde hafif mermer parçaları ve heykeller getirdi, böylece Roma döneminde bir nymphaum olarak önemini ortaya koydu ve doğruladı. Yerel efsane, Anacapri'nin erkeklerinin Napoli'de çalışmaya gittiklerinde kadınlarını Casa Rossa'ya kilitlediklerini söylüyor, ancak villa şimdi Capri'nin görüntülerini gösteren Brancaccio ve Carelli gibi ustalardan 32 tuval içeren kalıcı bir sergiye ev sahipliği yapıyor. 19. ve 20. yüzyıllarda. 2015 yılında 20. yüzyıl Milano peyzaj sanatçısı Carlo Perindani tarafından bir yağ koleksiyonu eklendi.> Monte Solaro ve Ischia'da Anacapri'nin merkezindeki en yüksek çatı terasından manzaraları kaçırmayın. 

Capri La Piazzetta

Capri La Piazzetta

İngiliz yazar ve Capriophile Norman Douglas resmen Piazza Umberto I, "dünyanın küçük tiyatrosu" olarak bilinen bu meydanı aradı. Uluslararası kalabalıklar için buluşma noktası olan bu "salone", göksel cisimleri tespit etmek için gece geç saatlerde ünlü oldu - Hollywood çeşidinin, yani: Frank Sinatra, Rita Hayworth, Julie Christie, Julia Roberts ve Mariah Carey La Piazzetta'yı zenginlerin ve ünlülerin diğer zengin ve ünlüleri izlemeye geldiği yer yapan ünlülerden birkaçı. Bu günlerde, yüksek el ilanları bir görünüm yapmak için rahatsız ederse, akşamları 8'de bir aperitivo ve bazı biberli tarallucchi ekmek çubukları için görünecekler ve gece geç limoncello için olası bir geri dönüş ziyareti olacaklar.

Her durumda, meydan asla pitoreskten daha az değildir ve Roma döneminden beri doğal bir kavşak ve buluşma noktası olmuştur. Santo Stefano'nun dini kompleksi 17. yüzyılda meydanın etrafında inşa edilmiştir, ancak saat kulesi ve Municipio veya belediye binası (bir kez başpiskoposun sarayı) katedralinin tek kalıntılarıdır. Capri'nin Big Ben (büyüleyici çan kulesi veya Torre dell'Orologio) versiyonu eski geçit üzerine yerleştirilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder