21 Ocak 2020 Salı

Funchal Gezisi

Funcal Blandy'nin Şarap Locası

Funchal Blandy'nin Şarap Locası

Blandy ailesi 200 yılı aşkın bir süredir Madeira şarabı yapıyor ve Blandy's Wine Lodge'da ziyaretçiler şarap ve şarap fıçılarının nasıl yapıldığını görebilir, şarabın saklandığı mahzenleri ziyaret edebilir ve Madeira şarabı hakkında masalları dinleyebilir ( çevrimiçi ilerleyin). Ziyaretin sonunda tatmak için bolca zaman ve şarabı satın almak için bir dükkan var.

Funchal Frederico de Freitas Müzesi Evi

Bu hoş müze, 18. yüzyıldan kalma çekici Casa Calçada'nın içinde 19. yüzyıldan kalma bir kininta tarzında yenilenmiştir. İçeride 20. yüzyıl avukatı ve dünya gezgini Dr. Frederico de Freitas tarafından toplanan antika mobilyalar, Doğu halıları ve resimler bulabilirsiniz. İspanya, İran, Türkiye, Hollanda ve Suriye'den dekoratif karolara adanmış ortaçağdan 19. yüzyıla kadar uzanan bir müze olan bitişik Casa dos Azulejos'un yanı sıra adadaki yıkılmış binalardan kurtarılan Portekizli karoları kaçırmayın.

Funchal Santa Clara Manastırı

Funchal Santa Clara Manastırı

17. yüzyıldan kalma Santa Clara Manastırı'nın içinde, boyalı ahşap duvarlar ve tavan, seramiklerle kaplanmış ve kutsal alana Arapça bir görünüm kazandırılmıştır. Geldiğinizde bina kapalı görünebilir, ancak girişte zili çalın ve size binanın ve eski eserlerin rehberli bir turu verilecektir. İki güzel iç manastır vardır; biri portakal ağaçları ile dolu. Bitişik kilise, Madeira'yı keşfeden Zarco'nun mezarını içerir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder