24 Ocak 2020 Cuma

Peniche Görülecek Yerler

Fortaleza de Peniche (Belediye Müzesi)

Fortaleza de Peniche (Belediye Müzesi)

Meşgul liman, yayılan 16. yüzyıl kalesi tarafından izlenir. Bir zamanlar, kalenin zindanları Wellington Dükü kuvvetleri tarafından yakalanan Fransız birlikleriyle doluydu. Portekiz'in 1974'te sona eren diktatörlüğü sırasında, rejimin muhalifleri için bir hapishaneydi. Demokrasinin restorasyonu ile tüm dönemlerini kapsayan bir Belediye Müzesi evine geldi. Eski hücreleri gezebilir ve küçük bir arkeolojik sergiye katılabilirsiniz. Ayrıca kulelerinden okyanusun bazı güzel manzaraları vardır. Kale ve liman iyi bir görünüm için Cabo Carvoeiro için sürücü; dar yol yarımada etrafında, engebeli kıyı boyunca ve deniz feneri ve tuhaf kaya oluşumları geçmiş rüzgarlar.

Peniche Sao Leonardo Kilisesi

Bölgenin en ilginç kiliselerinden biri, iç karaya arabayla 10 dakikalık mesafedeki Atouguia da Baleia'daki Saint Leonard Kilisesi'dir. 12. yüzyıla kadar uzanan otelde Romanesk, Gotik ve Manueline mimari unsurlar ve Eski Ahit'ten sahneleri tasvir eden bir tavan bulunmaktadır. Bu ve diğer yerel anıtlar hakkında bilgi, Igreja de São José'nin yanındaki köyün Centro Interpretativo'da (Pazar ve Pazartesi günleri kapalıdır) mevcuttur.

Peniche Baleal Plajı

Peniche Baleal Plajı

Yapay olarak oluşturulmuş bir yarımada olan doğal bir adadaki bu plaj, büyük dalgaları sayesinde uzun zamandır sörfçü mekânı olmuştur - iyi bilinen bir sörf okuluna ev sahipliği yapmaktadır. Ancak Baleal da aileler arasında popülerdir ve kiralık güneşlikler ve diğer tesisler vardır. Plajın bazı kısımlarında suda kayalar olduğunu unutmayın. Kolaylıklar: yiyecek ve içecek; cankurtaran; otopark (ücretsiz); duşlar; tuvaletler; su Sporları. En iyisi: partiers; gün batımı; sörf yapmak; yüzme; rüzgâr sörfü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder