9 Ocak 2020 Perşembe

Nemi, İtalya

Nemi, İtalya

Nemi Hakkında

Avcı Diana'nın bronz heykeli sizi Castelli Romani'nin en küçük ve en güzel köyü Nemi'nin girişinde karşılıyor. Volkanik bir kraterden oluşan aynı adı taşıyan küçük oval şekilli gölün 600 metre yukarısındaki bir kayalık üzerine tünemiş. Nemi, 18 km (11 mil) uzaklıkta, sahil boyunca ilerleyen Roma kırsalının üzerinde bir kartal yuvası manzarasına sahiptir. Bir ana cadde olan Corso Vittorio Emanuele, sizi 11. yüzyıldan kalma bir gözetleme kulesi olan baronial Castello Ruspoli'ye (halka açık olmayan) götürür ve hasat edilen küçük ahşap çileklere hizmet veren açık hava kafeleriyle kaplı ilginç Piazza Umberto I'e götürür. krater kasesi.

Kaleyi eski ahırlara bağlayan kemerden devam ederseniz, yaz aylarında açık bir kafe ile panoramik Belvedere terasına doğru eğimli olarak çarpıcı bir şekilde düzenlenmiş kamu bahçelerinin girişine gelirsiniz. Sadece yaya yolu, krater tarafından Roma Gemileri Müzesi'ne kadar uzanır. Aksi takdirde, gölün karşı tarafındaki Genzano kasabasından araç erişimi vardır.

Nemi Museo Delle Navi Romani
Museo Delle Navi Romani

Nemi Museo Delle Navi Romani

Nemi küçük olabilir, ancak uzun ve büyüleyici bir geçmişi vardır. Roma döneminde tanrıça Diana'ya adanmış önemli bir sığınaktı: Roma İmparatorluğu'nun her yerinden binlerce hacı çizdi. 1930'larda İtalyan hükümeti 2.000 yıl boyunca su altında kalmış heykeller, bronzlar ve sanat hazineleriyle dolu iki muhteşem tören gemisini kurtarmak için gölü boşalttı.

Göl kıyısındaki Museo delle Navi Romani, gemileri barındırmak için inşa edildi, ancak II.Dünya Savaşı sırasında yakıldı. İçeride kutsal alan ve yakındaki alandan ölçekli modeller ve buluntular bulunmaktadır. Gemileri inşa eden meşhur Roma imparatoru Caligula'nın muazzam bir heykeli de var. İtalyan polisi tam zamanında mezar soyguncularından ülkeyi kaçırmak üzereyken kaptı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder