14 Ocak 2020 Salı

Oslo Gezisi

Oslo Ulusal Galerisi

Oslo Ulusal Galerisi

Ulusal Sanat, Mimari ve Tasarım Müzesi'nin bir parçası olan galeri, 1945'ten önce oluşturulan Norveç'in en büyük sanat koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. Edvard Munch odası, Scream'in mevcut iki petrol versiyonundan biri olan Dance of Life ve birkaç otoportre. Hans Gude ve Adolph Tidemand'ın klasik manzaraları - Hardangerfjord'daki Bridal Voyage dahil - büyük Norveçli sanatçıların diğer eserleriyle galerilerde yer paylaşıyor. Müzede ayrıca Monet, Renoir, Van Gogh ve Gauguin'in eserlerinin yanı sıra 20. yüzyıl İskandinav sanatçılarının çağdaş eserleri bulunmaktadır. Güzel bir çay salonu da var. Müze pazar günü ücretsizdir.

Oslo Ulusal Tiyatro

1899 yılında inşa edilen bu neoklasik tiyatronun önünde, Norveç'in büyük oyun yazarlarının, milli marşı da oluşturan Bjørnstjerne Bjørnson ve Henrik Ibsen heykelleri var. Çoğu performans Norveççe'dir, bu nedenle randevu ile ayarlanabilen rehberli bir iç tur yapmak isteyebilirsiniz.

Oslo Nobel Barış Merkezi

Oslo Nobel Barış Merkezi

Her yıl Oslo'da Nobel Barış Ödülü verilmektedir - liman tarafından yapılan bu yüksek teknoloji cazibesinde, 1.000 fiber optik ışık içeren orijinal bir kurulumla geçmiş ve şimdiki ödülleri ve çalışmalarını öğrenebilirsiniz; büyük bir interaktif kitapta Alfred Nobel'in icatları ve seyahatleri hakkında bilgi edinin; Şeref Pasajı odasındaki mevcut ödül hakkında bir belgesel izleyin. Genç barış aktivistleri ve yıl boyunca değişen sergiler için harika aktiviteler var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder