23 Ocak 2020 Perşembe

Obidos Festivalleri ve Quinta da Sanguinhal

Obidos Uluslararası Edebiyat Festivali

Obidos Uluslararası Edebiyat Festivali

"Folio" olarak da bilinen Uluslararası Edebiyat Festivali, 2015 yılında idosbidos'u bir VilaLiterária (edebi kasaba) olarak kurma girişiminin bir parçası olarak başladı. İlk başta Portekizli yazarlar üzerinde duruldu, ancak Salman Rushdie ve V. S. Naipaul gibi konuklarla organizatörler zaten dallandı. Bu yıllık etkinlik Eylül sonu veya Ekim ayı için planlanmaktadır.

Obidos Çikolata Festivali

Gerçek bir WillyWonka çikolata fabrikası gibi ama daha da büyük olan yıllık Festival de Chocolate olan açık hava ziyafeti, Mart ve Nisan aylarında neredeyse dört hafta boyunca 200.000'den fazla insanı idosbidos'a çekiyor. Çikolata atölyeleri ve gösterileri, kek tasarımı, çikolata tedavisi (thinkspa), vücut boyama ve her yıl yeni bir temayla yerel olarak bilinen şefler tarafından yapılan yıllık çikolata heykel yarışması dahil olmak üzere tonlarca etkinlik var. Her türlü lezzetli çikolatalı hediyeleri satan birçok standın yanı sıra, birçok yerel restoran şımartmak için çikolata temalı bir menü sunar. Önceden çevrimiçi satın alarak uzun bilet hatlarından kaçının. 

Obidos Quinta da Sanguinhal

Obidos Quinta da Sanguinhal

19. yüzyılın sonlarında kurulan bu aile şirketi, ziyaretçi almaya en hazır şirketlerden biridir (yine de önceden rezervasyon yaptırmanız gerekir). Sadece şarap şaraplarını ve mahzenleri değil, hala aguardentes'in yapıldığı muhteşem bir antika damıtımını da alacaksınız. Tatma yedi şarap içerir ve ayrıca öğle yemeği ile birleştirebilirsiniz. Buda Edenbidos güneyinde, Buda Eden uzak değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder