8 Ocak 2020 Çarşamba

Marsilya Gezi Rehberi

Turizm Şehri Marsilya

marsilya

Marsilya, yirminci yüzyılın sonlarında gerçekten turizme açılan bir şehir. Marsilya "Fransa'nın en eski şehri" ve aslında Batı Avrupa'nın en eski şehri. Kent M.Ö. 600 yıllarında Massalia olarak kuruldu ve kısa sürede antik Yunan dünyasında önemli bir limana dönüştü. Yunanlılar ve daha sonra Romalılar için, Akdeniz medeniyetleri ile Galya ve kuzeybatı Avrupa medeniyetleri arasında önemli bir geçiş ve ticaret noktasıydı. Ve bu aslında o zamandan beri Marsilya'nın rolü oldu. Akdeniz ile kuzey arasındaki kara yolu arasındaki en büyük doğal koridor olan Rhone'un ağzının yakınında yer alan otel, uzun zamandır Fransa'nın en önemli olmasa da önemli limanları arasında olmuştur. Önemini açıklayan bir rol Fransa'nın üçüncü büyük kentsel bölgesi olarak günümüze kadar ulaşmıştır.

Marsilya Hakkında


Cenova ya da Napoli ile aynı şekilde, Marsilya'nın bir liman olarak önemi bir turizm merkezi olarak gelişmesini engellemiştir; ve Barcelona ve Valencia gibi diğer Akdeniz limanları turizmini 1970'lerde geliştirmeye başlarken, Marsilya da gelişmedi. Limanı çok önemliydi. Ancak daha yakın bir tarihte, Marsilya Akdeniz'in en önemli limanlarından biri olma konumunu sürdürmeyi başarmış ve aynı zamanda bir turizm merkezi olarak gelişmiştir.

marsilya limanı



Marsilyanın en büyük handikapı, Akdeniz'in yanında gururla durmasına rağmen, bir sahil tesisi olamamasıdır. Şehrin kuzeybatısında yer alan daha yumuşak ve düz sahil rıhtım tarafından ve "Eski Liman" dan güneye doğru deniz kıyısı kayalıktır ve 6 km daha güneydeki Plage du Prado'ya kadar plajı yoktur. Bu nedenle, gezinin amacı yalnızca veya esas olarak plajın tadını çıkarmak için ziyaret edilecek bir yer değildir. Kıyı şeridi ve sahildeki ortam, evet; ama plaj, hayır. Bir günlük gezi ya da bir hafta sonu tatili ya da kısa bir konaklama için, Marsilya, özellikle Akdeniz'in güneş ışığında yıkanma eğilimi gösterirken, Fransa'nın çoğu kuzeyi hala baharla mücadele ederken ya da sonbaharda nemlendirildiğinde ideal bir destinasyondur. sisler ve duşlar. Eski Liman çevresinde Marsilya'nın turistik bölgesine ulaşmak oldukça kolaydır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder