11 Ocak 2020 Cumartesi

Amsterdam Müzeleri

Amsterdam Willet-Holthuysen Müzesi

Amsterdam Willet-Holthuysen Müzesi

19. yüzyılda Herengracht'taki zarif bir konakta yaşamanın nasıl bir şey olduğunu hayal etmek için bu ev müzesini ziyaret edin. 1895 yılında, dul Louisa Willet-Holthuysen evi şimdi içeriğiyle birlikte şehre miras bıraktı - şimdi Amsterdam Müzesi'nin yönetimi altında. Görkemli bir balo salonu ve bir nadir dolap içeren iç mekanlara ve sanat eserlerine göz atmak için bir saat kadar harcamaya değer. Ayrıca arkadaki klasik Fransız tarzı bahçede dinlenebilirsiniz.

Amsterdam Boru Müzesi

Amsterdam zengin bir tütün ticareti ve sigara içme geçmişine sahiptir ve bu ilginç müze muazzam bir koleksiyona sahiptir. Tarih öncesi borular, tüm çağlardan ve dünyanın dört bir yanından sanatsal olarak modellenmiş ve ustaca boyanmış sigara teçhizatı, boru yapım araçları ve tütün sarmalayıcıları ve vinyetleri de dahil olmak üzere yaklaşık 30.000 boru ve boru ile ilgili nesne vardır. Eğer bir şey satın almak için ilham alıyorsanız, aynı zamanda Amsterdam Pipe Shop'ta bir kütüphane ve bir kütüphane satın alabilirsiniz.

Amsterdam Allard Pierson Müzesi

Amsterdam Allard Pierson Müzesi

Bir zamanlar ülkenin altın arzının deposu, kıç Neoklasik cephesi ile bu eski Ulusal Banka şimdi Amsterdam Üniversitesi koleksiyonundan arkeolojik hazinelere ev sahipliği yapıyor. Müze, Mısırlılardan Romalılara ve Yakın Doğu kültürlerinin (Anadolu, İran, Filistin) Batı medeniyetinin erken gelişimini bir dizi iyi belgelenmiş ekranda izliyor. Halen Eylül 2018'de tamamlanması planlanan (ancak halka açık olan) aşamalı bir tadilattan geçen bina, Amsterdam Üniversitesi'nin ilginç sergilerle Bijzondere Collecties (Özel Koleksiyonlar) vitrine de bağlı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder