31 Ocak 2020 Cuma

Moskova Tretyakov Galerisi

Moskova Tretyakov Galerisi

Tretyakov Galerisi

Görüşte, 11. ila 20. yüzyılları kapsayan, Rus sanatının dünyanın en büyük başyapıtlarından bazıları var. Eserler arasında kutsal simgeler, çarpıcı portre ve manzara sanatı, Wanderers 'Grubu'nda zirveye çıkan ünlü Rus Realist resimleri ve Rus Sembolizmi, izlenimcilik ve art nouveau'nun muhteşem yaratımları yer alıyor.

1800'lerin ortalarında, başarılı bir genç Moskova sanayicisi olan Pavel Mikhailovich Tretyakov, tüm ülke için bir güzel sanatlar müzesine layık olacak bir ulusal sanat koleksiyonunu toplamaya kararlıydı. Bu yüksek fikirli hedefi takip etmek için resim, çizim ve heykel satın almaya başladı. Sanatın en değerli patronlarından biri olmasa da biri oldu. 1892'de koleksiyonunu Moskova şehir hükümetine bağışladı ve kardeşi Sergei tarafından toplanan diğer ince eserlerin küçük bir mirası. Holdingler, Komünist devrimden sonra özel mülkiyete ait parçalara el konulması da dahil olmak üzere, müteakip devlet satın alımlarıyla sürekli olarak artırıldı.

1850'den sonra tamamlanan zengin eser koleksiyonu, müzisyenleri en çok memnun ediyor, çünkü Rus ustaların her birinden, bazen en iyi eserlerinden bir parça parça içeriyor. Galeride asılı Nikolai Ge (Tsarevich Alexei'yi Sorgulayan Büyük Peter), Vasily Perov (Fyodor Dostoyevsky'nin Portresi), Vasily Polenov (Büyükannenin Bahçesi), Viktor Vasnetsov (Prens Igor'un Polovtsy ile Savaşından Sonra) ve diğerleri . Sevilen Ivan Shishkin'in Rus tarlaları ve ormanları - Çam Ormanı'nda Sabah da dahil olmak üzere - üç ayı yavrularının - tasvirleri ile birlikte birkaç tuvali bir odayı dolduruyor. Aynı zamanda popüler olan Ilya Repin'in en ünlü tablosu Volga Kayıkçıları da dahil olmak üzere çeşitli resimleri de var. Daha sonraki çalışmalar, 19. yüzyılın sonundan itibaren, Sembolist Mikhail Vrubel'e (Prenses Gelin, Şeytan Oturmuş) adanmış bir odayı içerir; Nestorov'un parlayan Gençlik Vizyonu Bartholomew, Sergeyev-Posad'daki manastırın kurucusu St. Sergius olacak çocuk; ve Valentin Serov'un büyülü parçaları (Şeftalili Kız, Güneş Işığında Kız). Ayrıca New York şehri evi bir müze olan Nikolai Konstantinovich Roerich'in (1874-1947) 20. yüzyıldan kalma resimlerini göreceksiniz.

Moskova Tretyakov Galerisi

Tretyakov Galerisi Hakkında

Birinci katta, 14. yüzyılın sonu ve 15. yüzyılın başlarında usta Andrei Rublyov tarafından boyanmış olan ünlü Kutsal Üçlü de dahil olmak üzere simge koleksiyonu yer alıyor. Ayrıca sergide Bizans'tan getirilen 12. yüzyıldan kalma Vladimir Bakire gibi eski Kiev Rus'a ulaşmak için en eski simgelerden bazıları vardır.

Moskova Tretyakov Galerisi

İkinci katta 18., 19. ve 20. yüzyıl resim ve heykelleri bulunmaktadır ve tartışılmaz Rus sanatseverlerin estetik özlemlerini tatmin ettikleri yerdir. Dmitry Levitsky'nin özellikle güzel eserleri de dahil olmak üzere 18. yüzyıldan kalma portrelerin bir dizi salonu, ülkenin asil geçmişine bir zaman makinesi olarak hareket ediyor. Diğer odalar, Silvester Shchedrin'in Tivoli'deki Su Kemeri ve Mikhail Lebedev'in Albano ve Parktaki Yolu gibi manzara resimlerinde romantizm ve natüralizmin gelişen hareketlerini içeren 19. yüzyılın eserleriyle doludur. Aranacak diğer favori parçalar Karl Bryullov'un Pompeii'nin Son Günü, Alexander Ivanov'un Mesih'in Halka Görünmesi ve Orest Kiprensky'nin ünlü Şair Alexander Pushkin'in Portresi.

Galeriden ayrıldığınızda, oldukça etkileyici olan büyüleyici art nouveau binasına geri bakmak için bir an bekleyin. Tretyakov'un evi hala galerinin bir parçasını oluşturuyor. Bilet gişesinin müzenin kapanmasından bir saat önce kapanacağını unutmayın. Burada plaklarda İngilizce çeviri yok, ancak sesli rehber kiralayabilir veya İngilizce rehber kitap satın alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder