29 Ocak 2020 Çarşamba

Moskova Müze Gezisi

MOSKOVA ORYANTAL SANAT MÜZESİ (MUZEY ISKUSSTVA NARODOV VOSTOKA)

MOSKOVA ORYANTAL SANAT MÜZESİ

Orta Asya cumhuriyetleri, Çin, Japonya ve Kore'den sanat eserleri ve kıyafetlerle dolu cam kasalar müzenin büyük kalıcı koleksiyonunu oluşturuyor. Müzenin kendisi rahat bir yürüyüşe çıkmak için serin ve sakin bir yerdir. Müzedeki pankartların çoğu Rusça, ancak İngilizce birkaç ek açıklama var.

MOSKOVA RUS SİMGELERİ MÜZESİ

Doğu Hıristiyan sanatının dünyadaki en büyük özel koleksiyonlarından biri, ilk yüzyıla kadar uzanan ikonları ve diğer Hıristiyan eserlerini sergiliyor. Rus simgelerinin birçoğu güzel bir şekilde restore edildi ve çalışma yerleşik bir ana simge restoratörü altında devam ediyor.

MOSKOVA TARİHİ MÜZESİ

Eski bir 19. yüzyıl deposunda sergiler, tablolar, eserler ve eğlenceli yaşam boyu dioramalar aracılığıyla Moskova'nın mimari ve kültürel tarihini keşfediyor. Ne yazık ki İngilizce yazılı bilgi yoktur, Rusça okumadığınız veya bir rehberiniz olmadığı sürece sergilerden çok fazla bilgi almayı zorlaştırır.

MOSKOVA ÇAĞDAŞ RUSYA TARİHİ MÜZESİ

MOSKOVA ÇAĞDAŞ RUSYA TARİHİ MÜZESİ

Sovyet tarihi hakkında tazeleme kursu istiyorsanız başlamak için iyi bir yerdir. Aslen 1787 yılında Giliardi tarafından inşa edilen konak, 1812 Moskova Yangını'ndan sonra klasik tarzda yeniden inşa edildi; bir zamanlar Moskova aristokrasisinin sosyal merkeziydi ve girişi iki sırıtan aslan tarafından uygun şekilde çevrelendi. Bina, Devrim Müzesi'ni 1926'dan 20. yüzyılın sonlarına kadar barındırdı ve müzenin şu anki amacına dönüştürüldü. Müze, büyük oranda Sovyet propagandasıyla dolu olan eski sergilerin çoğunu elinde tutsa da, Rusya'daki değişen siyasi iklimi yansıtacak şekilde güncellendi. İkinci kattaki kalıcı sergi, 19. yüzyıldaki ilk işçi örgütlerinin gözden geçirilmesiyle başlar. 1905 ve 1917 devrimlerini özetleyen sergiler arasında İlk Süvari Ordusu'nun atlı makineli tüfek arabası, Sovyet hükümetinin barış ve toprak hakkındaki ilk kararnamelerinin metinleri, devrimci savaşları tasvir eden dioramalar ve resimler ve binlerce başka kalıntı . Sonraki odalar, Sovyet sonrası kısa tarih boyunca çırpınmadan önce Stalin'in iktidara yükselmesine adanmış geniş bir malzeme ile Sovyet yönetiminin tarihini özetliyor.

Büyük bir arşiv ve ülkenin en iyi siyasi poster ve madalya koleksiyonuyla müze, mükemmel geçici sergilere ev sahipliği yapma üne sahiptir. Açıklamalar sadece Rusça'dır, ancak ileride arayarak İngilizce bir tur düzenleyebilirsiniz. Güzel hediyelik eşya dükkanı Rus hediyelik eşyalar (bazı güzel kehribarlar dahil) ve bayraklar ve siyasi ralli posterleri gibi harika vintage ürünler satıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder