26 Ocak 2020 Pazar

Silves,Portekiz

Silves,Portekiz

Silves - bir zamanlar Algarve'nin Mağribi başkenti - bölgenin en ilgi çekici yerlerinden biridir. Küçük beyaz badanalı villalar, şehrin tepelerine bakan heybetli kaleden aşağıya doğru iner. İç kısımda olan Silves genellikle kıyı topluluklarından daha sıcaktır ve serinletici bir yürüyüşün veya ucuz, neşeli bir yemeğin tadını çıkarabileceğiniz oldukça nehir kenarında bir alana sahiptir. Yaz aylarında Viking tarzı kanolar, Arade Nehri'nden Portimão'ya geziler düzenler.

Silves Kalesi

Silves Kalesi

Silves'in ortasında, ayaklarındaki küçük beyaz badanalı evleri gölgede bırakan yüksek kırmızı duvarlara sahip, heybetli bir şekilde oturan Silves Kalesi. 8. ve 13. yüzyıllar arasında inşa edilen bu poligonal kumtaşı kalesi, Hıristiyan kuşatmasına kadar el değmeden hayatta kaldı. Silves ve tepelerin kuşbakışı manzaralarını seyrederek, geri kalan duvarların içinde dolaşabilir veya mazgallı siperler hakkında dolaşabilirsiniz. (Gözlerinizi açık tutun: bazı yerlerin korkulukları yoktur.) Bahçeleri, Kral Dom Sancho I heykeli tarafından izlenir ve geniş su sarnıcı şimdi geçici sergilere adanmış bir galeri alanıdır ve bunların bazıları hiçbir ilgisi yoktur. Kale.

Silves Arkeoloji Müzesi

Portekizce ve İngilizce etiketlerin çoğuyla Silves'in arkeoloji müzesinde sergilenen ürünler bölgenin tarihi hakkında ilginç bilgiler veriyor. Birincil cazibe merkezi, 30 metre derinliğinde bir kuyu ile yerinde korunmuş bir Arap su sarnıcıdır. Müze, Rua da Sé'den katedralin altında birkaç dakikalık yürüme mesafesindedir.

Silves Mercado

Sabahın en canlısı olan Silves'in mercado kasabanın eteklerinde, ortaçağ köprüsüne yakın. Öğle vakti gelirseniz, baharatlı ızgara tavuk, balık veya cozido á Portuguesa gibi tipik güveçlerden lezzetli bir yemek yiyin. Öğle yemeğinden sonra kentin nehir kıyısında uzun bir yürüyüş yapın; Yemeğinizi sindirmenin doğal bir yoludur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder