31 Mart 2020 Salı

Volgograd Gezilecek Yerler

Volgograd  Müze-panorama «Stalingrad savaşı»

Volgograd  panoroma müzesi

Müzenin teşhir alanı 4,5 bin m2, müzenin bir zaman kapasitesi 1200 kişidir. Müzenin sekiz sergi salonunda 3500'den fazla sergi yer alıyor, Stalingrad Savaşı'na katılan Sovyet askeri komutanlarının eşsiz bir portre galerisi. Müzenin fonları 126 binden fazla yerel, ulusal ve küresel öneme sahiptir. Fonların bir parçası olarak, soğuk çelik ve ateşli silahlar, askeri teçhizat, belgeler, fotoğraflar, afişler, posterler ve güzel sanatlar eşsiz bir koleksiyon. Müze-panorama «Nazi kuvvetlerinin Stalingrad'daki yenilgisi» Rusya'daki en büyük resim, tuval boyutu 16 × 120 m, 2000 m2 ve 1000 m2 objektif plan. Panorama sadece tuval üzerinde sergilenen Stalingrad Savaşı'nın tarihi bir anıtı değildir. Kuşkusuz bu kültürel bir anıt, bir başyapıt.


Volgograd  Yıkılan Değirmen 

,volgograd yıkılan değirmen


Stalingrad değirmen harap kırmızı tuğla bina. Değirmen 1904 yılında bir Alman Gerhardt tarafından inşa edildi. Savaştan sonra şehri restore ederken, değirmenin, yıkıcı Stalingrad Savaşı'nın canlı bir kanıtı olarak olduğu gibi bırakılmasına karar verildi. Bu anıtın yeri, sergilerinden biri değirmenin binası olan "Stalingrad Savaşı" müzesi için bir yer belirledi.
Pavlov’un Evi Pavlov’nun Evi, Volgograd'ın merkezinde, Stalingrad Savaşı sırasında Teğmen J.F. Afanasyev ve Çavuş Y. F. Pavlov'un komutasındaki bir grup Sovyet askerinin savunduğu 4 katlı bir konut binasıdır.

Volgograd  Müze rezerv «Eski Sarepta» 


1765 yılında, Sarpa nehrinin ağzındaki Volga nehri kıyısında, Tsaritsyn Rusya'nın Avrupa'dan ilk yabancı yerleşim kolonisi olan Sarepta'nın 28 km güneyinde kuruldu. Rusya'nın güney sınır bölgelerini geliştirmek ve onları göçebelerden korumak için Büyük Catherine, Avrupa'dan gelen göçmenlerin ikamet haklarını ve koşullarını tanımlayan bir bildirge (1765) yayınladı. Almanlar tarafından 1765 yılında dini bir misyon olarak kuruldu.


Volgograd Planetaryumu

Volgograd Planetaryumu



Aşağı Volga bölgesindeki tek planetaryumdur. Bina 19 Eylül 1954'te açıldı. Bina, eserlerinin sonuncusu Vera Mukhina'nın "Barış" heykelleri tarafından taçlandırıldı. Volgograd Planetaryumu, Stalin'in 70. yıldönümü eşiğinde Alman Demokratik Cumhuriyeti işçilerinin Sovyet halkına armağanıydı.

Volgograd  Merkez Dolgu


 Volgograd şehrinin merkezi seti 1952 yılında inşa edilmiş ve şehre büyük bir giriş olarak tasarlanmıştır. Mimari, 1942'de ana Volga geçişinin bulunduğu yerde bulunan iki beyaz Propylaea'nın yardımıyla dolgu ile çözüldü. Geniş bir granit merdiven sudan onlara doğru yükseliyor. Merkezi setin adı, İkinci Dünya Savaşı sırasında inanılmaz çabalara mal olan askerlerin Volga kıyılarına düşmesine izin vermeyen 62. Ordu'dan geliyor. Sivillerin tahliyesi, şehir savunucularının silah ve gıda ile temini Volga'da gerçekleştirildi - üssün kaybı kentin tamamen kaybı anlamına geliyordu. Her metre arazi için mücadele verildi ve birçok yerde Alman birlikleri Volga'dan sadece metre ile ayrıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder