5 Nisan 2020 Pazar

Johannesburg ve Walter Sisulu

Johannesburg Voortrekker Anıtı ve Müzesi

Johannesburg Voortrekker Anıtı ve Müzesi

Bu ünlü dönüm noktası Afrikaner milliyetçiliğinin ve bağımsızlığının sembolü olarak kabul edilmektedir. 1949'da tamamlanan anıt, İngiliz yönetimini reddeden ve kendi uluslarını kurmak için hinterland'a yürüyüş yapan Voortrekkers'ı onurlandırıyor. Kahramanlar Salonu, mermerinde izler, Boers'ın küçük bir gücünün büyük bir Zulu ordusunu tek bir hayat kaybetmeden yendiğinde, Kan Nehri Savaşı'nda (16 Aralık 1838) zirveye vuran ani Büyük Treklerini frizliyor. Voortrekkers bu zaferi Tanrı'nın özel bir armağanı olarak gördü. Bitişik bir müzede, günlük Voortrekker yaşamının sahneleri ve eserleri ile Büyük Trek'in tarihi yüksek noktalarını izleyen 15 resimsel dokuma olan Voortrekker Halıları sergilenmektedir. Anıt, piknik alanı, yürüyüş ve bisiklet parkurları bulunan bir doğa rezervinde yer almaktadır. Kaba yapmak istemiyorsanız restoran ve çay bahçesinde yemek yiyebilirsiniz. Ayrıca yerinde Başkan Paul Kruger tarafından 1897 yılında yaptırılan en iyi dört alan kalesi olan Fort Schanskop bulunmaktadır. Kale Güney Afrika (Anglo-Boer) Savaş müzesine ve hediyelik eşya dükkanına ev sahipliği yapmaktadır.

Walter Sisulu Meydanı, Johannesburg

Walter Sisulu Meydanı, Johannesburg

1955'te Özgürlük Şartı, baskıcı 1950'lerde ileriye doğru bir yol çizmeye çalışan siyasi ve kültürel grupların bir araya geldiği Kongre İttifakı tarafından kabul edildi. Bildirge, Afrika Ulusal Kongresi'nin yol gösterici dokümanı, "herkesin kanun önünde eşit olacağı" gibi ırklararası alternatif bir dağıtım öngörüyordu. Güney Afrika'daki önemi, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Bağımsızlık Bildirgesi'ne benzer ve 1995'te kabul edilen ve dünyanın en iyi ve en ilerici olanlarından biri olarak kabul edilen Güney Afrika'nın yeni anayasasını etkiledi.

Walter Sisulu Ulusal Botanik Bahçesi, Johannesburg

220'den fazla kuş türü ve çeşitli küçük memeliler, geç ANC çarpıntısı Walter Sisulu'nun onuruna adlandırılan bir biyolojik çeşitlilik bahçesine eklenir. Witpoortjie Şelaleleri bahçeye hakimdir ve etli bir taş döşemeye, bisikletçilere, bir botanik bahçesine, kuşlara ve kelebek bahçesine, kır çiçeklerine, çocuk bölümüne ve daha fazlasına zemin sağlar. Bahçenin çoğuna tekerlekli sandalye ile ulaşılabilir ve serinletme olanakları mevcuttur. Bahçe, erken ilkbaharda (Ağustos / Eylül) üreyen bir çift Verreaux kartalıyla ünlüdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder