19 Mart 2020 Perşembe

St.David's, Galler

St. David's Katedrali

St.David's Hakkında

Küçük boyutuna rağmen, 1.800'den az insandan oluşan bu topluluk bir köy ya da kasaba değil - aslında İngiltere'nin en küçük şehridir. Tarihsel olarak, küçük St. David's, Galler'in koruyucu azizinin dinlenme yeri ve bir zamanlar hacılar için önemli bir yer olan St. Bu günlerde, ellerinde zaman geçiren ziyaretçiler, St. Justinian'dan Caerfai Körfezi'ne kadar St. David'in burun çevresindeki Galler Sahil Yolu üzerinden şehre yaklaşmayı düşünebilirler. Mayıs ve Haziran aylarında kasabanın çitleri ve sahil yolları kır çiçekleri ile parlıyor. Ziyaretçi merkezi, Galler Ulusal Müzesi'ndeki koleksiyondan çizilen küçük bir sanat ve eserler koleksiyonuna sahiptir.

St. David's Katedrali

Bu katedralin pastoral vadisi, kiliseyi Viking akıncılarından, denizden gelen işgalcilerin görüşünden saklayarak korumaya yardımcı oldu. İlk olarak MS 600 civarında St. David tarafından kurulan mevcut bina, 12. yüzyıldan kalmadır, ancak o zamandan beri çeşitli zamanlarda eklenmiştir. Gerekçesiyle girmek için 39 basamaktan aşağı inmelisiniz (yerel olarak Otuz Dokuz Makale olarak bilinir); sonra binanın tarihi sergisi ile Gatehouse'da başlayın. Katedralin kendisinde, 15. yüzyıl koro tezgahlarında hala orijinal yer karoları bulunurken, Kutsal Üçlü Şapeli karmaşık bir fan tonozlu tavan ve koruyucu azizin kemiklerini içerdiği söylenen bir tabut içerir. Hazineyi ve aydınlatılmış incilleri, gümüş kadehleri ​​ve 700 yıllık altın piskoposun crosierini kaçırmayın. St. David Katedrali'nin arazisinin arkasında, özellikle alacakaranlıkta güzel olan 13. yüzyıl Piskopos Sarayı'nın kalıntıları bulunmaktadır. Ağustos ayında 4,50 £ tutarındaki rehberli turlar Pazartesi günleri 11: 30'da ve Cuma günleri 2: 30'da, diğer günler düzenlemelerle başlamaktadır. Katedralin güzel bir kafesi var.

Last Invasion Tapestry wales

Last Invasion Tapestry, St. David's

Fishguard'daki Belediye Binası'nda sergilenen 100 metrelik Son İşgal Gobleni, 1066 Norman işgalini tasvir eden ünlü Bayeux Gobleninde modellenmiştir. Bu modern versiyon, ülkede daha az bilinen ve kesinlikle daha az başarılı bir saldırıya işaret ediyor. 1797'de İrlandalı-Amerikalı bir generalin önderliğinde bir grup Fransız askeri Fishguard Limanı'na indi. Birçok kadını içeren aceleyle toplanmış yerel milisler tarafından yenildiler. Etkinliğin 200. yıldönümünü kutlamak üzere görevlendirilen etkileyici goblen, 70 yerel kadının 40.000 saatten fazla sürmesini sağladı. Www.pembrokeshirevirtualmuseum.co.uk adresinde, başarısız istila tarihinin derinliklerine inen ücretsiz yürüyüş, sürüş ve bisiklet kılavuzlarını indirebilirsiniz. Fishguard, St. David's'in A487'den 26 km kuzeydoğusundadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder