13 Mart 2020 Cuma

Schaffhausen, İsviçre

Schaffhausen, İsviçre

Schaffhausen Hakkında

Yaklaşık 37.000 kişilik bir şehir olan Schaffhausen, Orta Çağ'ın başlarından itibaren nehir kargoları için önemli bir depodaydı; bu da, daha fazla akarsu ve şelale nedeniyle orada boşaltılması gerekti. Schaffhausen adı muhtemelen nehir kıyısı boyunca uzanan kayak evlerinden türetilmiştir. Şehir, cazibesi olağanüstü korunmasında bulunan küçük ama güzel bir Altstadt'a (Eski Şehir) sahiptir; geç Gotik, barok ve rokoko mimarisinin örnekleri sokakları çiziyor. Kasaba bazen bir müze gibi hissedebilse de, bu binalar genellikle dükkanlar ya da restoranlar gibi çok kullanımda ve alışveriş yapanların ve bebek arabalarının kalabalık kalabalıkları sokakları dolduruyor. Birçok sokak (Vorstadt, Fronwagplatz, Vordergasse ve Unterstadt dahil) sadece yayalara ayrılmış.

Schaffhausen Münster zu Allerheiligen

Schaffhausen Münster zu Allerheiligen

Bu güzel katedral, manastırı ve arazileri ile birlikte aşağı şehre hükmeder. 1049 yılında kurulan orijinal katedral 1064'te adanmış ve bugün ayakta duran büyük katedral 1103 yılında inşa edilmiştir. İç mekanı modern bir estetikle (asılı mimarın lambaları, İskandinav tarzı sıraları) Romanesk kemer sıkmaya restore edilmiştir. 1050'de başlayan manastır, Romanesk ve daha sonra Gotik unsurları birleştirir. İç duvardaki anıt plakalar asilzade ve sivil liderlerin manastırın merkezi bahçesine gömüldü. Ayrıca aromatik bitki bahçesinden geçeceksiniz, o kadar güzel ki bir goblenin içine girdiğinizi hissedebilirsiniz.

Ana avlunun merkezi olan katedralin muazzam Schiller Bell'i 1486'da atıldı; Alman şair Friedrich von Schiller'e ilham kaynağı olduğu iddia edilen yazıt, vivos — voco / mortuos - plango / fulgura — frango ("yaşayanları çağırıyorum, ölüleri yas tutuyor, yıldırımları durduruyorlar"). "Lied von der Glocke" ("Bellin Şarkısı") yazmak için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder