11 Mart 2020 Çarşamba

Pashupatinath Tapınağı Hakkında Bilgiler

Pashupatinath Tapınağı

Pashupatinath Tapınağı



Lord Shiva'ya ithaf edilen Pashupatinath, Shiva'nın adanmışları için Asya'daki en önemli dört dini alandan biridir. 5. yüzyılda inşa edilmiş ve daha sonra Malla kralları tarafından yenilenmiş olan alanın, burada bir Shiva lingam keşfedildiği milenyumun başından beri var olduğu söyleniyor. Nepal'deki en büyük tapınak kompleksi, Hindular tarafından kutsal kabul edilen Bagmati Nehri'nin her iki tarafında uzanır. Ana pagoda tarzı tapınağın yaldızlı bir çatısı, dört tarafı gümüş kaplı ve zarif ahşap oymaları vardır. Diğer birçok Hindu ve Budist tanrıya adanmış tapınaklar Pashupatinath tapınağını çevreler.

Pashupatinath Tapınağı Hakkında Detaylar

Pashupatinath Tapınağı

Hindular kremasyonu nehir boyunca yükseltilmiş platformlarda gerçekleşir. Ana tapınağın kapılarından sadece Hindular girebilir. İç kutsal alan bir Shiva lingamına sahiptir ve tapınağa bakan Shiva'nın aracı olan en büyük boğa olan Nandi heykeli bulunur. Bileşik içinde yüzlerce Shiva lingam vardır. İlkbahardaki büyük Maha Shivaratri festivali Nepal ve Hindistan'dan yüz binlerce adanmışı cezbetmektedir. Bagmati Pashupati'ye ulaşmadan daha doğuda, Shiva'nın eşi Sati Devi'ye adanmış Guheshwori tapınağıdır. Dini, kültürel ve manevi deneyimlerin eşsiz bir karışımı için Pashupatinath'ı ziyaret edin. Katmandu'nun Bagmati Nehri kıyısında 3 km kuzeybatısında yer alan tapınak alanında Deupatan, Jaya Bageshori, Gaurighat (Kutsal Hamam), Kutumbahal, Gaushala, Pingalasthan ve Sleshmantak ormanı bulunmaktadır. Keşfedilecek yaklaşık 492 tapınak, 15 Shivalaya (Lord Shiva tapınakları) ve 12 Jyotirlinga (fallik tapınaklar) vardır.


Pashupatinath Tapınağı, Katmandu Vadisi'nin yedi UNESCO Kültürel Miras Alanı'ndan biridir. Aynı zamanda Hinduların son ayinlerinin yapıldığı bir ölü yakma alanıdır. Ölü yakma ritüelleri hafif yürekli değildir; hala ziyaretçiler nehrin karşısındaki yamaçtan merakla izliyorlar. Bu dünya dışı bir deneyim için Pashupatinath Tapınağı'nı ziyaret edin. Pashupatinath Tapınağı'nda Günlük Ritüeller Pashupatinath aynı zamanda dünyada yaşayan birkaç kültürel miras alanından biridir. Diğer kültürel alanların veya müzelerin aksine, Pashupatinath günün her saatinde, her gün insanların aktif katılımıyla enerjinin merkezidir. Pashupatinath Tapınağı'nın günlük ritüelleri aşağıdaki gibidir:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder