14 Mart 2020 Cumartesi

Morges, İsviçre

Morges, İsviçre

Lozan'ın kentsel yayılımının hemen batısındaki sahil kenarında Morges, Nisan ve Mayıs aylarında her yıl düzenlenen Fête de la Tulipe'nin (Lale Festivali) denizcileri ve adanmışları tarafından tercih edilen hoş bir göl kasabasıdır.

La Riberte, Morges

Yunanlıların, Romalıların ve Fenikelilerin kürekle çalışan savaş gemileri bir zamanlar Lac Léman'ın sularını geçti. Şimdi 17. yüzyıldan kalma bir kadırga rekonstrüksiyonu olan La Liberté'yi takip edebilirsiniz. Tarihçi Jean-Pierre Hirt'in bu beyni, kısmen kamu çalışmaları projesi, kısmen tarihi yeniden yaratımdır. 183 metrelik gemi, iki saatlik turlar için göle Çarşamba ve Cumartesi akşamları ve Pazar öğleden sonra iki kez Mayıs ortasından Ekim ortasına kadar iki kez tur yapıyor. Rezervasyon gerekli.

Morges Alexis Forel Müzesi

Morges Alexis Forel Müzesi

Kasabanın kalbinde, bir zamanlar ünlü gravürcü Alexis Forel'e ev sahipliği yapan 16. yüzyıldan kalma avlu merkezli bir konak, Musée Alexis Forel'in varlıklarını sergiliyor. Forel'in olağanüstü gravürlerinin çoğu Vevey'deki Musée Jenisch'de olmasına rağmen, burada ev çevresini deneyimleyebilirsiniz. Yüksek arkalıklı sandalyeler, sert portreler ve hassas çinlerle dolu kalın kirişli salonlar, Stravinsky, Ignacy Paderewski ve Romain Rolland gibi müzisyenler ve yazarların canlı tartışmalar ve özel konserler için bir araya geldiği 1920'lerde olduğu gibi kalıyor. Tavan arası odada 18. yüzyıldan kalma kuklalar ve porselen bebekler vardır.

Kale Müzesi

Lozan'ın piskopos prenslerine karşı 1286 yılında Savoy Dükü tarafından yaptırılan kasabanın kalesi şimdi Musée du Château'ya ev sahipliği yapıyor. Eklektik koleksiyonda silahlar, askeri üniformalar ve 10.000 minyatür kurşun asker bulunmaktadır. Salle Général Henri Guisan'da, II. Dünya Savaşı generalinin hatıralarını, her iki tarafı da İsviçre'yi güvenli bir şekilde yalnız bırakacak kadar mutlu tutmaktan onur duyacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder