22 Mart 2020 Pazar

Aswan Özel Yerler


Aziz Simeon Manastırı, Aswan

Aziz Simeon Manastırı, Aswan

Bu kuluçka kütlesi yaklaşık olarak MS 7. yüzyıldan kalmadır ve Mısır'daki en büyük ve en iyi korunmuş Kıpti manastırlarından biridir. Kökenleri hakkında çok az şey biliniyor ve Saint Simeon'un 5. yüzyılda burada yaşadığı söylense de, bulgular manastırın orijinal olarak başka birine adanmış olabileceğini gösteriyor. Yer, tonozlu pasajlar ve ufalanan kemerler ile dolu, terk edilmiş bir kasaba gibi hissediyor. Bazı kötü korunmuş freskler, alt düzeyde bazilikada kalır. Müthiş çöl manzaralarıyla bu sade ve gizemli romantik harabeyi gezmek unutulmaz.

Manastır, Soylu Mezarları'ndan çöl boyunca 4 km (2½ mil) uzaklıktadır; deve ile yolculuk 40 dakika sürer ve maliyeti 40-50 £. Aga Khan Mozolesi'nden türbenin arkasından manastıra kadar uzanan bir patikaya 30 dakikalık bir yürüyüşle yokuş yukarı yürüyebilirsiniz. Bu, kışın bile yorucu ve sıcak bir yürüyüş, bu yüzden bol su alın ve sağlam ayakkabılar giyin.

Seheyl Adası, Aswan

Seheyl Adası, Aswan

Sehel Adası olarak da adlandırılan bu, katarakt veya Nil'in pembe ve siyah granitin dramatik çıkıntılarının ortasında daraldığı birçok adacıktan biridir (bazıları oyun konserveleridir) - felucca tarafından yapılan yolculuk ( £ E60) katarakt yoluyla gelme nedeninin yarısıdır. Seheyl, su baskınlarını yukarı doğru kanalize etmekle görevlendirilmiş olan tanrıça Anukis için kutsaldı. Seheyl'in güneydoğu köşesindeki çökmekte olan kaya dağı, birkaç bin yıllık gezginlerin grafiti olan 250 yazıt ile kaplıdır. Arkeolojik alan kaplıdır, ancak bilet büfesi nadiren insanlıdır. Eğer gardiyan içeri girmezse, yakındaki evlerden birine gidin ve birileri size geri dönmesini beklerken size çay servisi yapar (nezaket karşılığında baksheesh teklif eder).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder