27 Mart 2020 Cuma

Ouarzazate Rehberi

Atlas Stüdyoları, Ouarzazate

Atlas Stüdyoları, Ouarzazate

Ouarzazate bölgesinde yapılacak şeyleri arıyorsanız, Hotel Oscar'ın yanındaki Atlas Studios'u (Fas'ın en ünlü stüdyoları) ziyaret edin. Rehberli turlar 45 dakikada bir başlar ve otelin misafiri iseniz fiyat indirimi yapılır. Disney World değil, ama şehirde kaç tane prodüksiyon gerçekleştirdiğini anlıyorsunuz - Mumya ve Gladyatör gibi Hollywood gişe rekorları kıranları ve Arabistanlı Kleopatra ve Lawrence gibi klasik filmler. Tur rehberiniz olarak Mohammed Brad Pitt'i isteyin.

Ouarzazate film endüstrisinde bir başka açı için, Skoura'ya giderken şehir dışına doğru oldukça görkemli kasbah'a göz atın. Gerçek kasbahların etrafında çekim yapmak isteyen film mürettebatlarına giderek artan masraflardan dolayı hayal kırıklığına uğratan girişimci bir yerel üretici, kendi yapımına ve rekabeti alt üst etmeye karar verdi.

Fint Vahası, Ouarzazate

Şehir dışına yaklaşık 20 km (12 mil) uzaklıkta, Tarmigte üzerinden güneye giden pitoresk Fint Oasis, günlük geziler için popüler bir destinasyondur. Buna giden yol pürüzlüdür, ancak çok dikkatli bir şekilde sürerseniz standart bir araçta kullanılabilir. Karanlık, kayalık çıkıntıya doğru yoldan çıkın ve pist sonunda palmiye ağaçlarının göründüğü nehrin karşısına çıkıyor. Nehir yatağı boyunca Berber köylerinde yürüyebilir ve birkaç yerel patlıcandan birinde basit bir öğle yemeği için mola verebilirsiniz. Ouarzazate'deki birçok kurum vahaya yarım veya tam günlük rehberli ziyaretler ayarlayabilir.

Ouarzazate Skoura Müzesi

Ouarzazate Skoura Müzesi

Okul öğretmeni Abdelmoula el Moudahab tarafından inşa edilen ve tamamen finanse edilen bu küçük ama büyüleyici özel müze, birkaç nesil yerel aileye ait geleneksel Berber kostümleri, eserler, el yazmaları ve antikalardan oluşan bir koleksiyona ev sahipliği yapıyor. İyi İngilizce bilen Abdelmoula, kabile farklılıklarını açıklayabilir ve Skoura bölgesinde bulunan çeşitli kasbah ve kutsal türbeleri tanımlayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder