17 Mart 2020 Salı

Aberystwyth Görülecek Yerler

Aberystwyth Llynwenog Silver-Lead Mine

Aberystwyth Llynwenog Silver-Lead Mine

Aberystwyth'in 10 mil doğusunda yer alan Ponterwyd köyünün dışında bulunan bu 200 yıllık maden, maden ocaklarının ve çalışan su çarkları da dahil olmak üzere bazı orijinal makinelerin reprodüksiyonlarını gezebileceğiniz bir müzedir. 8 yaşın üzerindeki çocuklar, Black Chasm hayalet turunda birkaç zararsız korkunun tadını çıkarabilir, ancak çok genç olanlar Woo Hoo Woods macera oyun alanına yapışmaktan daha iyi olacaktır. Madendeki soğuk, sıcak günlerde bile, bu yüzden bir ceket veya kazak getir. Zaman değişebilir; özellikle sezon dışı, kontrol çağrısı.

Aberystwyth Penglais Ormanları

Nisan veya Mayıs ayı sonlarında birkaç hafta boyunca, Aberystwyth'in doğusundaki bir ormanlık alan mor renkli bluebells halısıyla canlanıyor. Bir yürüyüş veya piknik için pastoral, huzurlu bir yer. Küçük bir köprüyü geçene kadar Penglais Yolu'ndaki (kasabanın ana caddesinden yükselen dik tepe) hastanenin karşısındaki patika yolunu takip edin, sonra sağa dönün ve döşeli yola ulaşıncaya kadar yürüyün. Buradan birkaç giriş var.

Aberystwyth Vale of Rheidol Demiryolu

Aberystwyth Vale of Rheidol Demiryolu

Aberystwyth İstasyonu'nda, Devhe's Bridge'e (Pont y Gwr Drwg veya kelimenin tam anlamıyla "Evil One'ın Köprüsü"), Rheidol ve Mynach bir dizi muhteşem düşüşle buluşuyor. Bir sel suyunun durmadan aktığı iki kayalık uçurum arasında sıkışmış, aslında biri diğerinin üzerine inşa edilmiş üç köprü var. En eski köprü yaklaşık 800 yaşındadır.

Aberystwyth Ynyslas Plajı

Aberystwyth sahiline yaklaşık 14 km uzaklıkta, popüler bir yerel güzellik noktası olan Ynyslas Plajı ("Inn-iss-lass" olarak telaffuz edilir) bulunur. Dyfi Nehri'nin Cardigan Körfezi'nde denize aktığı yerde, devasa kumullar ahşap köprülerle çaprazlanmış bir tepelik ağında kumlu plaja dalınır. Ynyslas Plajı, çeşitli kelebek türlerine ev sahipliği yapan ve -İngiliz Adaları için alışılmadık- kertenkelelerin bulunduğu bir doğa rezervinin bir parçasıdır. Güçlü akıntılar denizi burada yüzmek için uygun hale getirmez. Ynyslas, B4572'de Aberystwyth'in 13 km kuzeyinde yer almaktadır. Kolaylıklar: yiyecek ve içecek; otopark (ücretsiz). En iyisi: gün batımları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder