2 Mart 2020 Pazartesi

Cuenca, İspanya

Cuenca, İspanya

Keyifli eski Cuenca kenti, Huécar ve Júcar nehirlerinin geçitlerine dalan uçurum kenarları olan eğimli bir kaya üzerine inşa edilmiş İspanya'daki en gerçeküstü görünümlü şehirlerden biridir. Kasaba genişlemek için odadan çıktığı için, bazı ortaçağ evleri uçurumun üzerinde sallanıyor ve şimdi benzersiz bir mimari cazibe olan Casas Colgadas (Asma Evleri). Eski şehrin dramatik ortamı, çevredeki kırsal alanın muhteşem manzaralarını sunar ve parke taşı sokakları, katedrali, kiliseleri ve tavernaları, nehir geçitlerinin ötesine yayılan modern şehirle tam bir tezat oluşturuyor. Biraz izole edilmiş olsa da, Madrid ve Valensiya arasında seyahat ediyorsanız Cuenca iyi bir gecede, hatta Madrid ile Barselona arasında değerli bir sapma yapar.

Büyülü Şehir (Ciudad Encantada), Cuenca

Hiç bir şehir değil, Cuenca'nın 35 km (22 mil) kuzeyinde yer alan Ciudad Encantada, çam ağaçları içinde patlayan bir dizi büyük, fantastik mantar benzeri kaya oluşumudur. Binlerce yıl boyunca kireçtaşı kayalarındaki su ve rüzgar kuvvetleri tarafından kuruldu ve iki saatin altında görebilirsiniz. "Cara" (Yüz), "Puente" (Köprü), "Amantes" (Aşıklar) ve "Olas en el Mar" (Denizdeki Dalgalar) adlı oluşumları tespit edip edemeyeceğinize bakın. Buraya gitmek için araç kiralayın veya Ecotourism Cuenca (61 / 650-7695 www.ecoturismocuenca.com) ile ziyaret düzenlemek.

Cuenca San Miguel Kilisesi

Cuenca San Miguel Kilisesi

18. yüzyılda yeniden inşa edilen ve 20. yüzyılda restore edilen bu 13. yüzyıl kilisesi Huécar Nehri'ne bakmaktadır. Konserler ve topluluk etkinlikleri için kullanılır, ziyaretçilere kapalıdır, ancak dışarıdan görülmeye değer.

Cuenca San Pablo Köprüsü

Huécar geçidi üzerindeki 16. yüzyıl taş yaya köprüsü, diğer tarafta yaşayan San Pablo'nun Dominik rahiplerinin rahatlığı için 1903'te demirle güçlendirildi. Yükseklik korkunuz yoksa, nehrin dikey görünümünü ve Casas Colgadas'ın eşit derecede heyecan verici panoramasını almak için dar köprüyü geçin. Bu şehrin en iyi görünümü gereğidir. Madrid'deki popüler İngiliz romanı Winter'ı okuduysanız, bu köprüyü kitabın son sahnesinden tanıyacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder