26 Mart 2020 Perşembe

Tanca Görülecek Yerler

Tanca Amerikan Lejyonu

Tanca Amerikan Lejyonu

Amerika Birleşik Devletleri dışındaki ilk Amerikan kamu malı olan Tangier American Legation, Fas ve ABD arasındaki uzun süredir devam eden ilişkinin kanıtıdır. Bina 1821'de ABD hükümetine Sultan Moulay Suliman tarafından bağışlandığından, müze geniş bir resim, kitap, harita ve portre koleksiyonu topladı. Bitişik Forbes Müzesi'nde, ünlü savaşların kaçırılmaması gereken minyatür tasvirleri her gün gerçekleşiyor. Diğer sergiler, George Washington ve padişah arasındaki orijinal yazışmayı gösteriyor ve ABD'nin Fas devlet başkanı tarafından 1777 tanınmasını onurlandırıyor. Panikli bir büyükelçiden, Fas halkı tarafından alışılmadık bir dostluk armağanı verilen eğlenceli bir mektup da var: şimdi soyu tükenmiş bir Barbary aslan.

Tanca Ulu Cami

Şehrin en büyük camisinin yükselen beyaz ve yeşil çinili minaresi, onu Tanca'nın medine'deki en tanınmış cazibe merkezlerinden biri haline getiriyor. Sultan Moulay İsmail'in emriyle 1685'te (yıkılmış bir Avrupa yapımı kilisenin kalıntıları üzerine) inşa edilmiş, Fas'ın Arap kontrolüne dönüşü bir haraç ve kutlama oldu. Camiye sadece Müslümanların girmesine izin verilirken, canlı dış cephesi, medine boyunca dolaşırken fotoğraflar için harika bir yer haline getiriyor.

Tanca Mendoubia Bahçeleri

Tanca Mendoubia Bahçeleri

Cinema Rif'in tam karşısında, uluslararası yıllarda yıllar boyunca padişahın yönetim komisyonu temsilcisi Mendoub'un eski ikametgahı var. Bir dizi Fransız sömürge döneminden kalma binalarla çevrili, hafta sonları genç çiftler ve yerel aileler arasında popüler. Tarihi toplarla çevrili merkezi tepenin zirvesinde, oyulmuş bir taş anıt, Kral Muhammed V'in 1947'de Fas'ın bağımsızlığını istediği Fransızlara verdiği konuşmayı gösterir.

Petit Socco, Tanca

Tennessee Williams, oyununu Camino Real'e bu meydanda dayandırdı - ve gerçekten dramatik, günün her saatinde size Fas günlük hayatının tadını vermek zorunda olan bir dizi karakter geçiyor. Üç ana kafe - parterre (Tingis), orkestra (Centrale) veya balkon (Fuentes) arasında bölünmüş tiyatro oturma alanına sahiptir. Fuentes, Uluslararası Bölge döneminde Alman postanesi idi - Almanlar İkinci Dünya Savaşı sırasında kaçmadan önce en güvenilir olanı. Onu çevreleyen pazarlara geri dönmeden önce bir mola vermek ya da yerçekiminin sizi Ulu Cami'den geçerek limana bakan görüntüleme platformuna götürmesi için harika bir yer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder