24 Mart 2020 Salı

Ürdün Rehberi

Amman, Ürdün

Ürdün

Her ne kadar küçük bir ülke olsa da - Indiana eyaletinin büyüklüğü kadar - Ürdün, büyüleyici tarihi ve İncil siteleri, geniş ve güzel çöl manzaraları, Ölü Deniz, Petra antik kenti ve ünlü sıcak Ürdün misafirperverliği. Ayrıca etrafta dolaşmak son derece kolaydır, bu da ülkenin önemli olaylarının çoğunu deneyimlemek için bir hafta veya 10 günlük bir yolculuğun yeterli olduğu anlamına gelir. Çoğu gezgin, araba kiralamanın en fazla özgürlüğü sağladığını buluyor. İngilizce, özellikle turistik bölgelerde yaygın olarak konuşulmaktadır, ancak yerel bir rehber kiralıyorsanız, İngilizce konuşan bir rehber istediğinizi belirtmek iyi bir fikirdir.

Ürdün, kayalık, kuru manzaralar, az sayıda doğal kaynak ve çok az su ile büyük ölçüde çöl ülkesidir. Arkeolojik kanıtlar, bölgenin MÖ 7000 gibi kısa bir süre önce yerleşimciler tarafından işgal edildiğini, ancak Ürdün Haşimi Krallığının İngiliz yönetimi sona erdiğinde 1946'ya kadar resmi olarak kurulmadığını göstermektedir. Ülkenin kuzeyinde Suriye, doğusunda Irak ve Suudi Arabistan, güneyinde Suudi Arabistan ve Akabe Körfezi bulunur. 1948'de İsrail batıda yaratıldı ve Filistinli mültecilerin Ürdün'e akması nüfusu 2 hafta içinde ikiye katladı. Bugün Ürdün'ün nüfusu yaklaşık 6,5 milyon ve yaklaşık yüzde 90'ı Müslüman.

Amman, Ürdün

Amman, Ürdün

Ürdün'ün başkenti Amman, yedi tepeye yayılmış yaklaşık 1,5 milyon kişilik modern bir şehir. Amman Kalesi'nin tepesinden, evlerin, ofis binalarının, hükümet bakanlıklarının ve okulların kum renkli manzaraları her yöne biraz monoton bir şekilde yayıldı. Amman, Jerash gibi yakındaki siteleri görmek için mükemmel bir başlangıç ​​noktasıdır ve birçok otel ve restoran ve görülecek bazı ilginç yerler vardır, ancak çoğu insan burada oyalanmıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder