8 Mart 2020 Pazar

Stockholm Özel Turu

Stockholm Ulusal Müzesi

Stockholm Ulusal Müzesi

İsveç'in önde gelen sanat müzesi etkileyici bir resim, heykel, baskı ve diğer sanat ve tasarım eserlerine sahiptir. Vurgu İsveç ve İskandinav sanatındadır, ancak diğer bölgeler iyi temsil edilmektedir, özellikle 17. yüzyıl Hollanda ve 18. yüzyıl Fransız resimleri. Müze, 2018 yılına kadar tadilat nedeniyle kapalı, ancak koleksiyonlarından öne çıkan özellikler, diğer kurumlardan ödünç alınan nesnelerle birlikte, Fredsgatan 12'deki Konstakademien'de (Kraliyet Güzel Sanatlar Akademisi) dönen sergilerde sergileniyor. Sergels Torg'daki Kulturhuset Stadsteatern içinde bulunan tasarım, tasarım ve uygulamalı sanatlara odaklanıyor.

Ostermalmstorg, Stockholm

Ostermalmstorg, Stockholm

Bu pazar meydanı ve komşu sokakları eski, yerleşik Stockholm'u temsil eder. Meydanın güneybatı köşesinde Östermalms Saluhall, kapalı mekan gıda pazarından çok bir butik koleksiyonuna benziyor; balık gösterileri özellikle ilgi çekici olabilir. 2016-2018 yılları arasında tarihi pazar salonu tadilattan geçecek. Bu süre zarfında satıcılar, meydanın kendisinde özel olarak inşa edilmiş geçici bir salonda çalışacaklar. Meydanın doğu ucunda, ahşap iç mekanı boyunca karakteristik İsveç faux-mermer resmine sahip bir kilise olan Hedvig Eleonora Kyrka, ilkbahar ve yaz aylarında sık sık öğle yemeği konserlerinin yapıldığı yerdir.

Stockholm Strindberg Müzesi

Bir kitapçı üzerinde gizlenen bu müze, 1908'den dört yıl sonra ölümüne kadar burada yaşayan İsveç'in en önemli yazarı ve oyun yazarı August Strindberg'e (1849-1912) adanmıştır. İç mekan ustaca otantik mobilyalar ve kalemlerinden biri de dahil olmak üzere diğer nesnelerle yeniden inşa edildi. Müze ayrıca bir kütüphane, matbaa ve resim arşivleri barındırıyor ve edebi, müzikal ve tiyatro etkinliklerinin ortamı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder