5 Mart 2020 Perşembe

Lorca, İspanya

Lorca, İspanya

Bölgeyi geziyorsanız, eski bir pazar kasabası Lorca'ya ve İspanya'nın en renkli Kutsal Hafta kutlamalarından bazılarına sahne olmak için kısa bir yoldan ayrılmaya değer. Kasaba Mayıs 2011'de iki yüzeysel depremin bölgeye çarpması ve eski mahallenin çoğunu yok etmesi durumunda ciddi hasar gördü. Restorasyon çalışmaları çoğunlukla tamamlanmıştır.

Castillo Fortaleza Del Sol, Lorca

Hıristiyan Kastilya ve Mağribi Granada arasındaki savaş krallıkları arasındaki sınırdaki stratejik konumu nedeniyle, bölgedeki en önemli kale olduğu ortaçağdan kalma bu kaleye tırmanmaya değer. İki gözetleme kulesi ve ana kale duvarı 13. yüzyıldan kalmadır, Yahudi mahallesi ve güzel sinagog 1500'lerden kalmadır. İngilizce sesli rehberler giriş fiyatına dahildir.

Lorca Guevara Sarayı

Lorca Guevara Sarayı

Lorca'nın en iyi binası olarak kabul edilen 17. yüzyılın sonlarında inşa edilen Guevara Sarayı, muhteşem bir barok cepheye ve iç sütunlu verandaya sahiptir. Sarayın bazı bölümleri şu anda restorasyon altındadır, ancak verandayı ziyaret edebilir ve barok tarzda döşenmiş bazı odaların rehberli turuna çıkabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder