26 Ekim 2019 Cumartesi

VİCTORİA VE ALBERT MUZESİ A KATI ODALARI



VİCTORİA VE ALBERT MUZESİ A KATI ODALARI

Oda 41 'de göz kamaştırıcı mücevherleri, şaşırtıcı biç imde ayrıntılı, 16. yy'dan kalan, guaş, savaş resimleri, Mihrace Ranjit Singh'in altın tahtı ve ünlü, gerçeğinin dörtte üçü büyüklüğünde (içine bir org yerleştirilmiş ) Doğu Hindistan Şirketi'nin kırmızı ceketli bir görevlisini yiyen tahtadan yapılma bir kaplanı gösteren "Tipu Kaplanı" bulunur; 



öte yandan, Oda 42 su ve bitki örtüsü temalarını işleyen olağanüstü güzellikte İslam çinilerini barındırır.

Oda 43'te, muhtemelen azizden kalma kutsal emanetleri içeren, bakır ve mineden yapılma, yaklaşık 1180'lere tarihlenen Becket Kutusu'nu da barındıran Ortaçağ Hazinesi vardır. Yine burada, İngiliz Romanesk tarzında yapılmış on ikinci yüzyıldan kalma, acıdan kıvranan erkekler, maymunlar, din adanılan ve ejderhaların birbirine geçtiği "Gloucester Şamdanı" ve Eltenberg kutsal emanet sandığı bulunur. Oda 45'teki Japanese Gallery'de (Japon Galerisi) tabak ve dolap süslemesinde kullanılan olağanüstü ayrıntılı yapılmış minyatür işçiliği, 700 yıllık Samuray kılıçları ve küçük figürler sergilenir.
46A ve B odaları'nda Ortaçağ heykellerinin alçı kopyalarıyla dolu olan Döküm Salonları vardır
Michelangelo 'nun Floransa'dan hamasi "David"i ve Roma 'daki Traianus Sütunu'nun gövdesi olan, duyumcu "Olen Köle ve isyan Eden Yoldaş''ı; ayrıca, Santiago de Conpostela Katedrali'nden, 1188 tarihli Portico de la Gloria. Binanın arka tarafına yakın olan Gamble, Morris ve Poynter odaları özgün olarak müzenin çay odalarıydı ve Sanat ve Zanaat ürünleriyle süslenmiştir. Bu odalar, Minton çinilerini, pre-Raffaelit panelleri ve vitrayları barındırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder