24 Ekim 2019 Perşembe

LONDRA



LONDRA KENTİ İÇİN BİR GİRİŞ YAPMA ADINA NE SÖYLENEBİLİRKi? LONDRA, dünyanın en görkemli tarihi ve çağdaş kentlerinden biridir. Westminster'daki hükümet merkezi, görkemli kraliyet konutu olan Buckingham Sarayı ve ulusun önde gelen sanat galerileri, müzeleri, tiyatroları ve sanatsal buluşma noktaları burada yer alır. Burası, yedi Britanyalıdan birine ev sahipliği yapar. Kendisini surlarla çevrili bir Roma kalesinden ve Karanlık Çağların savunma merkezinden görkemli bir Ortaçağ kentine, 1666'daki Bü­yük Yangın'ın küllerinde yeniden doğan barok bir Zümrüdüanka kuşuna, zenginlik ve fakirliğin en uç örneklerini barındıran imparatorluğun Victoria dönemi enerji deposu­na, 60'ların hayat dolu Londra'sına ve günümüzün, kozmopolit, para merkezli karınca yuvasına dönüştürmüş olmakla, Londra sonsuz ölçüde esnek bir kenttir.

Britanya'nın başkentinde bunların ayrı ayrı her birinden ve tümünden unsurlar bulacaksınız. Kentte dikkat isteyen, gerçekten büyük tu­ristik cazibe merkezleri vardır: Diğer birçok­larının yanı sıra, Westminsıer Abbey, St. Paul Katedrali, Londra Kulesi, Buckinghaın Sarayı, İngiliz Ulusal Müzesi, Ulusal Galeri ve Trafalgar Meydanı. Ayrıca, gizli, kıyıda köşede kalmış keyif verici yerler de vardır: Örneğin, Lincoln's lnn Fields'deki Sir John Soane Müzesi; Docklands'in (Liman bölgesi) mimari çılgın yapıtları arasındaki rıhtım gezinti yeri; Chelsea Şifa Bahçesi ya da Soho'nun Çin Mahallesi'ndeki ejderha kemerinin alnındaki çıtır ördek satıcıları.

YÜRÜYEREK LONDRA

Londra, gündüz yürüyüşleri için güvenli ve hoş bir yerdir. İzleyen sayfalarda dört yürüyüş rotası önerilmiştir: "City" çevresi ve St. Paul Katedrali; Westminster ve St. James Parkı'ndan Buckingham Sarayı'na ve Trafalgar Meydanı'ndan geriye; pejmürde ama son zamanlarda "havalı" Soho'dan geçerek canlı Covent Garden'a; ve Knightsbridge'in şık mağazalarından Kensington' ın ünlü müzeleri­ne ve oradan da Hyde Park'a.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder