25 Ekim 2019 Cuma

National Gallery


TRAFALGAR MEYDANI' NA BAKAN MUHTEŞEM SÜTUNLU girişiyle National Gallery ( Ulusal Galeri), Londra' nın en önemli sanat galerisidir. Dört kanatlı planı, kullanımı kolaylaştırır: 1260- 1510 Sainsbury Kanadı' nda; 1510- 1600 Batı Kanadı'nda; 1600-1700 Kuzey Kanadı' nda; 1700' den sonrası Doğu Kanadı'ııda yer alır.

Ziyaretinizi verimli kılmak için ilk yarım saati, gerçekten görmek istediğiniz 30 kadar resmi ya da ressamı (aşağıda birkaç cazip öneri sunulmuştur) seçmek üzere, galeri planını ve kataloğunu incelemeye ayırın. Bildiğiniz ya da sizin için yeni o lan daha pek çoğuna rastlayacağınız kesindir.

SAINSBURY KANADI
Oda 51'de Leonardo da Vinci'nin ünlü "Meryem Ana ve Çocuk İsa, Vaftizci Yahya ve Azize Anne'le birlikte" adlı büyük resim taslağı bulunur.

Oda 53' te mavi giysili ve martı kanatlı bir melekler topluluğunun Meryem Ana ve Çocuk isa'yı çevrelediği "Wilton Diptych" vardır. Oda 56 Van Eyck' in "Arnolfini'nin Evliliği" adlı yapıtını barındırır.

Oda 58'de Botticelli' nin "Venüs ve Mars"ı bulunur. Rafoello' nun küçük ve zarif "Pembeli Meryem Ana"sı Oda 60 'tadır; Hieronymus Bosch , Oda 62'de çevresinde acımasız yüzler ve dikenli bir taçla resmedilen "Alaya Alınan İsa" ile temsil edilir ve Oda 66'da Piero della Francesca'dan ( yaklaşık 1420-1492) güzel, badem yüzlü Meryem'e muhteşem, uykulu bakışlı bir melekler korosunun ilahiler okuduğu, yarım kalmış "isa'nın Doğuşu" vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder