4 Ekim 2019 Cuma

Prag'da Çekilen Filmler


Mission: Impossible
Skampa Adası'nda arabalar takla atıyor, Eski Şehir Meydanı'nda restoranlar havaya uçuyor. Tom Cruise'un başrolde oynadığı 1996 tarihli aksiyon filmindeki gösterişli parti sahnesi Ulusal Müze'de çekilmişti.

Les Misérables 
Liam Neeson'ın canlandırdığı Jean Valjean karakteri, ünlü klasik Sefiller'in 1998 yılı versiyonunda jandarmadan kaçarken Hradčanské náměstí'den geçip Prag'ın kanalizasyonlarına dalmıştı. Neeson da hayranlarından kaçarken Molly Malone'un pub'ına sığınırmış. 

Amadeus
Miloš Forman'ın 1984 yılında Peter Shaffer'ın başarılı oyunundan yaptığı uyarlamayla Akademi ödülü aldığı filmde, Tom Hulce çakırkeyf bir Wolfgang Amadeus Mozart olarak Malá Strana'daki
Thunovská sokağında dolaşıyordu. Prag bu film için mükemmel bir arka plan oluşturmuştu, çünkü Mozart'ın Don Giovanni operası ilk kez Devlet Tiyatroları'nda  izleyiciye sunulmuştu. Prag halkı bugün de bu olayı gururla anar.

The Shooter

Dolph Lundgren, 1995 tarihli aksiyon filminin kovalama sahnesinde Prag Kalesi'ndeki bir çatıdan atlayıp, mucizevi biçimde Ulusal Tiyatro'nun tepesine konmuştu.

Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği 
Daniel Day Lewis ve Juliette Binoche, Milan Kundera'nın 1984 tarihli romanından uyarlanan filmde, 1968 Varşova Paktı işgali sırasında Radnické schody'da yaşayan bir çifti canlandırmışlardı. Filmin başarısına karşın yazarın bu uyarlamadan hoşnut kalmadığı söylenir.

From Hell
Hughes kardeşler, 2001 tarihli Karindeşen Jack filminde Karel Köprüsü'nün yanındaki Saská sokağında ve Küçük Mahalle'de dolaşmışlardı. Çekimlere ara verildiğinde, Johnny Depp soluğu Josefská'daki Blue Light barında alıyormuş.

Plunkett and Macleane
Jonny Lee Miller ve Robert Carlyle, Thunovská'dan aşağı doğru koşuşturmuşlar. 1999 yılında çekilen filmde bölge sakinleri de yer almıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder