2 Ekim 2019 Çarşamba

Prag'ın En Önemli Güzellikleri

Avrupa'nın coğrafi kalbi olan Prag'ın zenginlikleri çeşitli imparatorluklar sanatçılar ve dinsel topluluklar tarafından biçimlendirilmiş ve korunmuştur bunların arasında geniş Gotik kale ve katedral Kompleksi Ortaca Yahudi Mezarlığı ve 19 yüzyılın yenişehri dikkate değer bırak komünizm döneminde turist haritalarında yer almıyordu ne ki 1989 yılından bu yana Akın Akın gelen ziyaretçilerin işgali altında.

1 Prag Kalesi

Premysl hanedanı'nın Kalesi bugün Çek Cumhuriyeti cumhurbaşkanının ofislerin ağırlar kaledeki etkileyici Sarayları kiliseleri ve bahçeler gezmek için en az 1 gün ayırmak gerekir.
2 Aziz vitus katedrali

Kale kompleksindeki en görkemli yapılarından biri olan katedral 500 yılı aşkın bir sürede inşa edilmiştir katedralin Güney Kulesi'nden kentin mükemmel manzaraları görülür kripta da ise kutsal Roma İmparatorluğunun mezarları yer alır.

3 Eskişehir Meydanı

kentin ana Meydanı orta çağdan bu yana pazar yeri olarak kullanılmış ama bir yandan da kanlı sahnelerin yaşandığı sayısız siyasi iktidarın yükselişi ve düşüşü ne tanıklık etmiştir tyn önündeki Meryem Anamız Kilisesi'nin kuleleri arasında Mehtap seyretme ayrıcalığını kaçırmayın.
4 Karel Köprüsü

Vltava nehrini aşan köprü kentin ünlü simaların heykelleri ile bezenmiştir Burası hem turistlerin ilgisini çeker hem de ıvır zıvır satıcılarının Bu nedenle her zaman kalabalıktır ama yine de heykelleri görmeye vakit ayırın.
5 Loreta

17 Yüzyıldan beri inananların akınına uğrayan Barok muhabbet bakire Meryem'e adanmıştır hazinelikte korunan paha biçilmez eşyalar görülmeye değer.
6 Eski Yahudi Mezarlığı
Küçük bir Mezarlığı doldurmuş Eğri büğrü Mezar taşları mekanı kalabalık Sakinleri hakkında bir fikir verir kentin Yahudi Toplumu bir zamanlar yakınlardaki gettoda varlığını sürdürmüştü.
7 Ulusal Galeri
Avrupa'nın ilk işlevselci binalarından biridir Ticaret fuarı Sarayı bugün 14 Picasso ile birlikte ulusal gelinin modern ve Çağdaş sanat koleksiyonu barındırıyor.
8 Bohemyalı Azize Agnes Manastırı

Kentin en eski binası artık ulusal galerinin ortaçağ sanatı koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor Manastır aynı zamanda inançları uğruna yaşamını yitiren manastırın kurucusu premysl prensesine de adamıştır.
9 Vaclav Meydanı

Kurulduğu günlerde basit bir at pazarı olarak hizmet veriyor Ken bugün modern bir iş merkezi haline gelmiştir meydanda yer alan anıtlar ziyaretçilere ulusun çalkantılı tarihini de anımsatır.
10 Petrin Tepesi

Mala strananın tepesinden yükselen yemyeşil ağaçlık petrin Tepesi ziyaretçilere kentin en güzel manzaralarını Suna sevimli patikalar ile bezenmiştir tepede bulunan eski Ukrayna Kilisesi romantik havası ile öne çıkar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder