30 Eylül 2019 Pazartesi

Çin'de Olimpiyatçılar


Çinli atletlerin Atlanta Olimpiyat Oyunları'nda elde ettiği başarılar, Çin'deki yarışma sporlarının yüksek düzeyini ortaya koymaktadır.

Çinli atletler, bir çok yarışma sporu dalında oldukça başarılıdır. 1981'den bu yana Çin dalış takımı, dünyada liderliği elinde tutmaktadır. Atlanta Olimpiyat Oyunları'nda Çinli dalış sporcuları üç altın, iki gümüş ve bir bronz madalya kazanmışlardır. Bunlar arasında Fu Mingxia, kadınlar tramplen ve platform dalışı alanında iki altın madalya kazanarak Olimpiyat Oyunları tarihinde kadınlar dalış alanında tek "çift altın madalyalı" sporcu ünvanını kazanmıştır.

Çin masa tenisi oyuncuları, parlak becerilerini daha da geliştirerek erkek ve kadınlarda tekli ve çiftli branşlardaki dört altın madalyanın tamamını kazanmışlardır. Bunlar arasında tek kadınlar şampiyonu olan Deng Yaping, büyük başarılar elde etmiştir. Bu, onun 1989 yılından bu yana kazandığı 14'üncü dünya şampiyonluğu olmuştur. Daha önce Dünya Masa Tenisi Şampiyonaları'nda, Dünya Kupası Şampiyonaları'nda, Olimpiyat Oyunları'nda altın madalyalar kazanmıştır. Çinli atletlerin Atlanta Oyunlarında dört dünya rekoru kırdığı halter ala- nında da büyük başarılar elde edilmiştir. Bunlar arasında Zhan Xugang, üç rekor kırarak, Atlanta oyunlarında benzeri olmayan bir başarıya imzasını atmıştır. Jimnastikte altın madalya kazanan Li Ning'den sonra Li Xiaoshuang erkeklerde genel birinciliği elde etmiştir. "Doğunun büyüleyici ceylanı" olarak adlandırılan orta ve uzun mesafe koşucusu Wang Junxia, kadınlar 5,000 metre yarışında altın ve kadınlar 10.000 metre yarışında gümüş madalya kazanmıştır. Çinli atletler ayrıca yüzme, atıcılık, kadınlar beyzbol ve erkekler basketbol dallarına da damgalarını vurmuşlardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder