5 Kasım 2019 Salı

Yorkshire Vadileri


KEIGHLEY'IN KUZEYİNDE VE HARROGATE'İN BATISINDA, yüzlerce kilometre kareye yayılan ve yabanıl araziler, yaylalar, çayır­lar ve Britanya' nın en gür otlaklarının her yeri yeşile boyadığı, sığ nehirlerin aktığı geniş vadilerle kesilmiş tepelerden oluşan Yorkshi­ re Vadileri Ulusal Parkı uzanır. Vadi halkı, küçük ve temiz köyleriy­le, samimi pub'larıyla, yığma taştan duvarlarla çevrilmiş yeşil tar­laları ve göz alabildiğince uzanan manzaralarıyla gururlanır.

WHARFEDALE

Wharfedale, ulusal parkın girişindeki Bolton Abbey köyünden başlayarak, Yorkshire Vadileri' nin alt ucundan kuzeybatıya doğru uzanır. Bolton Manastırı (Tel: 01765-710238 ) 12. yüzyıl ortalarında inşa edilmiştir. 3 kilometre kuzeyde, The Strid'de, Wharfe Nehri dar kayalık ağızlara beyaz köpüklerle çarparak akar.

B6160, Wharfedale'den yukarı, bölge ve tarihi hakkında iyi bir fikir veren Upper Wharfedale Museum'un bulunduğu, vadinin en önemli köyü Grassington 'a doğru çıkar. 6 kilometre kuzeyde, soldaki bir yan yol, Littondale'i şahane bir bira sunan ve hala bozulmamış Falcon lnn'in (Şahin Hanı) bulunduğu Arncliffe 'e bağlar. Wharfedale'den 136160 yoluyla, güzel Kettlewell ve Buckden'ın içinden geçerek Hub­berholme'a ve şaşırtıcı çekicilikte­ki George lmn, kambur sırtlı bir köprü ve az rastlanan Tudor tarzı, bir jübe üzeri bölümü de içeren küçük kiliseye ulaşılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder