9 Kasım 2019 Cumartesi

Edirne İpsala İlçe Ekonomisi Hakkında


İlçemiz ekonomisi tarım ve tarıma dayalı ekonomik yapı arz etmektedir. Kendi içinde ise bitkisel üretim daha ağırlıklı olup hayvansal üretim de önemli ölçüde yapılmaktadır. Bunun yanında tarıma dayalı sanayi de göze çarpmaktadır. Son yıllarda tarıma dayalı sanayide bir canlılık görülmektedir. İlçenin toplam yüz ölçümü 66029 hektardır. Bu alanın 49180 hektarı tarım arazisi, 950 hektarı orman arazisi ve 1127 hektarı çayır-mera arazisi­dir. Tarım dışı alan ise 11360 hektardır.

İlçedeki tarımsal arazi 52592 hektar olup, ta­rımsal arazinin % 79,64'ü tarla arazisi, % 0,19'u bağ arazisi, % 2,02 sebze arazisidir. Dağınık olarak bulunan meyve ağaçları ve ana ürün olarak sebze ekilmeyen alanlar dikkate alınmamıştır. 2004 yılı verilerine göre İpsala ilçesi arazi var-lığı ve kullanışlarına göre dağılımı gösterilmiştir. İlçemizde işlenen tarım alanları 17022 hektar olup, tüm ilçe yüz ölçümünün % 35,24'ünü içer­mektedir.

İlçemizde tarımsal üretimin paralelinde hay­vancılıkta diğer bir geçim kaynağı durumuna gel­miştir. İlçemizde mera alanlarını daha çok küçük­baş hayvancılığın otlatımına müsait kalitesiz mera­lar oluşundan dolayı küçükbaş hayvancılık büyük­baş hayvancılığı geri planda bırakmıştır.

İlçemizde yetiştirilen başlıca ürünler buğday, çeltik, ayçiçeği ve ekiliş yönünden en büyük payı buğday daha sonra sırası ile ayçiçeği, mısır ve çeltik almaktadır. Buğday ve Ayçiçeği büyük bir oranı sulan­mayan alanlarda ikili münavebe şeklinde üretil­mektedir. Çeltik ve mısır sulanabilir alanlarda üretilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder